ДПС: Бюджет 2013 – бюджет на задълбочаващата се бедност

  • 16 октомври 2012 18:13

  • 2428
  • 10
ДПС: Бюджет 2013 – бюджет на задълбочаващата се бедност
©

Опозиционни партии в парламента имат остри възражения срещу параметрите, заложени в Бюджет 2013. От ДПС го определиха като бюджет на продължаващата депресия и задълбочаващата се бедност, а СДС го вижда като „розов, рисков и разочароващ”, съобщи БТВ.

За сериозен риск за изпълнение на приходната част предупреди зам. -председателят на ДПС Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС,. Според него очакванията за ръст на приходите от ДДС с 800 милиона лева са нереалистични. Заложеното увеличение на пенсиите пък от ДПС определиха като еднократен популистки ход от страна на правителството, който не покрива очакванията за повишени приходи в осигурителната система. Несигурен, според движението, е и дефицитът от 1,1 милиарда лева, разписан в проекта.

До края на тази година управлението на ГЕРБ щяло да струва на страната 6,5 милиарда лева, а до края на мандата им тази сума ще надхвърли 7 милиарда лева, показват разчети на ДПС.

Според зам.-председателя на парламентарната група Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на намерението на правителството да наложи 10% данък върху лихвите от депозитите показва търсене на средства за предизборните харчове.

Имамов коментира подхода на Министерството на финансите да използва планово диференциран буфер в бюджета като съзнателно залага по-високи прогнози за растежа, а разчетите се правят на базата на по-ниски базови очаквания.

„Самият финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи преди седмица заяви, че бюджетът е разчетен на 1,2%, а заложеният растеж е 1,9%. Планово диференцираният подход до известна степен съхранява фискалната стабилност, но не създава условия за по-висок икономически растеж”, отбеляза Имамов.

По думите му, относителният дял на разходите за образование спрямо БВП намалява от 9,7% през 2012 на 9,6% през 2013-а.

Последвайте канала на

2428 10

Коментари 10

Добави коментар
До простия и червения!!!

2013.01.10 | 19:51

7
СЛЕДЯ ТОЗИ ФОРУМ И СЕ ЧУДЯ ДО КОГА ЕДНИ ЧЕРВЕНИ ПОМЯРИ,НЕКАДЪРНА И ПРОДАЖНА ИЗМЕТ ЩЕ НИ ПОУЧАВА КОИ Е ВРЕДНИЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НИ??? Станахте опозиция и ревнахте как тази партия крадяла,заровила и съсипала държавата.Има си история която не споменавате ,защото се надявате на късата памет на Българина!! Източването на държавата,контрабандата,наркотиците,фалшивите банки и техните банкрути,разпродаването на държавната земя и съсипването на икономиката,разпродаването на заводите за скрап и умишлените им фалити,заедно с печелившите ни фабрики, изкуствената инфлация която създадохте за да обезцените всичко което остана и за да го купят поставените ви членове на партията и т. и т.н ЕТО ТОВА НАПРАВИХТЕ ВИЕ ,СВИНЕТЕ ОТ БСП!!! И това го направихте когато нямаше кризи а само икономически растежи в цяла Европа ,Америка и Азия. Много ви е жегаво,че не останахте на власт с мангалите от ДПС. ПРОСТИЯТ БЪЛГАРИН ДА СИ НАБИЕ В ГЛАВАТА,ЧЕ ВИЕ ПАК ЛИ СТЕ НА ВЛАСТ,ЦИГАНИЯТА ЩЕ НИ ЗАЛЕЕЕ ОТНОВО СЪС ВАШИТЕ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ ОТ ДПС. Тогава и турски ще ви накарат да учите,че виждате ли мангала се обиждал,че не му знаете майчиния език. Как да сме богата държава със 2,5 мил. пенсионера,1 мил . циганина на издръжка,и едва 1,8 мил. работещи официално.Не смешно а трагично,благодарение на господата от БС(К)П, и се учудвам на членовете на младежкото БСП - трябва да си безмозъчно същество да членуваш при тези. Най- голямата имиграция на млади хора е по времето на червената помия,когато ни е управлявала - над 1,9 мил млади и образовани българи са напуснали страната от 1991-2009г!!!
Герберче

2013.01.10 | 19:52

10
Ние сме невинни! Комунистите внесоха 3 фона брашно в Испания!

2012.10.17 | 08:01

2
тука некои герберасти се пънат ,да земат си свалят зейтгейст 2 от замун_а да научат кво прави тиквоциий с държавата ,още нещо ,дпс ще изчезне скоро във сегашният си вид ,договорено е с анкара да се жертва пешка ,след изборите герб в коалиция с обновеното дпс ( а пешка ще се жертва за да вика раята Бойко ти си нащо знаме отърва ни от дпс ще гласуваме за теб )

2013.01.10 | 19:52

9
Да не си на лечебно гладуване?? Че,мозъкът ти нещо изнемощял да мисли. То бива да си прост,ама ти дрънчиш направо!!! Май обърка ББ със Сергея,дет се огъзил на мангалите .

2013.01.10 | 19:52

8
Браво Гробари! Продължавайте да не ме допускате! Народът ще си каже тежката дума на изборите!
Иван

2013.01.10 | 19:51

6
ДПС е престъпна терористична организация която ще заличим от лицето на земята.Всички депесари са мангали и терористи.Да им шибам майчетата бръснати и целият им боклучив изроден род.
Патриот

2013.01.10 | 19:51

4
ДПС, това е огромна грешка в българската политика. Недопостимо е да има партия изградена от турска и анти-българска идеология. Срам и позор за България и българската нация. Затова ли умряха героите ни...?!? Неискам децата ми да живеят в страна с преобладаващо турско и циганско население, но няма да бягам, ще се боря, борете се и Вие !!!

2013.01.10 | 19:51

5
Ти си патриота ама по Ботев. Когато специалистите (цифрите) говорят ГЕРБерите да мълчат.Изядоха държавата и убиват народа ни.

2012.10.17 | 08:02

3
Уф няма изход от тези глупости политически. Ако правят нещо предизборно ще се обвинят, че правят ход за преизбиране. Ако не правят нищо ще се обвинят, че в края на мандата са развяли ръце и нищо не правят.. това са такива глупости.. аз няма да кажа за кого ще гласуваш, ами просто ще го сложа така - ще гласувам за този, който съм видял да е направил най-много. Оправяйте се вие.
ttttttttt

2012.10.17 | 08:00

1
zzzzzzz

Добави коментар

Водещи новини