Във вторник става ясно дали ГЕРБ подкрепя подписката за субсидиите на отцепниците

  • 30 юни 2011 11:54

  • 1003
  • 0
Във вторник става ясно дали ГЕРБ подкрепя подписката за субсидиите на отцепниците
© Булфото

ПГ на ГЕРБ заседава във вторник и тогава ще има решение дали ще подкрепим подписката или не,  заяви пред журналисти зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

С тези думи той опроверга информацията от депутата на Синята коалиция Иван Иванов, че лично Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на го е информирал за отказа на управляващото мнозинство да подпише инициираните от „сините” подписки за бюджетните субсидии за партиите.

„Парите, които следват депутата, е решение по времето на Тройната коалиция, а не е наше решение”, подчерта Николов.

По думите му, в момента ГЕРБ бива обвинявана, че е провокирала напускането на депутати от други парламентарни групи. Той заяви, че това е въпрос на самите парламентарни групи и ГЕРБ няма отношение към това.

„На база на това решение по времето на Тройната коалиция, е морална отговорност на депутатите, напуснали групите, а не на управляващото мнозинство”, допълни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Николов посочи, че въпросът с подкрепата на подписките не е толкова належащ, за да бъде решен на момента. Попитан  дали е належаща промяна в Закона за политическите партии, Николов отговори, че той има лично становище по въпроса, но само парламентарната група може да го изрази.

Последвайте канала на

1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини