Плевнелиев: Скоро ще изправим пред съда виновните за атентата в Бургас (видео)

  • 10 октомври 2012 11:06

  • 1046
  • 2
Плевнелиев: Скоро ще изправим пред съда виновните за атентата в Бургас (видео)
©

България и Съединените щати са добри стратегически партньори и близки приятели. Отношенията между двете държави никога не са били по-добри. Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на среща със секретаря на президента на САЩ по вътрешната сигурност Джанет Наполитано. Президентската институция ще продължи да работи и да разширява доброто сътрудничество между двете страни, допълни той.

Благодарен съм, че имах възможност в първите девет месеца от моя мандат два пъти да посетя САЩ, да разговарям с президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, както и с Бил Клинтън. Имахме изключително успешни посещения на държавния секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, на ген. Дейвид Петреъс и на съветника по сигурността на президента Обама - Джон Бренан, в България, каза Плевнелиев. По думите му, всичко това доказва колко добре, интензивно и ефективно работим заедно.

Президентът благодари за добрите думи на Джон Бренан за работата на българските специалисти по случая с терористичната атака в Бургас. Сигурни сме, че сме на прав път и ще можем в следващите месеци да изправим пред съда вдъхновителите и участниците в този ужасен терористичен акт, каза Плевнелиев.

На срещата на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с Джанет Наполитано присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и посланикът на Съединените щати в България Марси Рийс.

Последвайте канала на

1046 2

Коментари 2

Добави коментар
23

2012.10.12 | 00:02

2
ЧАКАМ

2012.10.12 | 00:02

1
Аз пък не вярвам................................................

Добави коментар

Водещи новини