Панчугов: Проектокабинетът "Желязков" няма да мине

  • 03 юли 2024 13:38

  • 593
  • 2
Панчугов: Проектокабинетът "Желязков" няма да мине
© бТВ

Според мен правителството няма да мине. Бих се доверил на Борисов и оценката му като двигател на този процес, трудно е да се предвиди ситуацията. Нито една политическа партия не иска предсрочни избори, но това не означава, че ще намерят основания да подкрепят правителство. Това прогнозира политологът и преподавател в НБУ  Христо Панчугов в интервю пред БНР.

Ако трябва да се залага, не би трябвало да имаме правителство. Правилен ход е това и то беше ясен знак към хората на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че е източник на стабилност и вече започнаха да се чуват посланията на хората от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това беше един възможен ход и поемане на политическа отговорност, без значение дали ще мине правителството в НС, коментира Панчугов.

За правителство с трети мандат той каза: "За разликата от предишния кабинет – проблемът беше егото на формациите, но беше ясно кои са участниците, а сега всички отказаха да направят правителство, да работят един с друг, отказват коалиция. Не виждам какво би се променило между първи и трети мандат, за да се направи правителство."

На живо: НС гласува проектокабинета "Желязков", разгорещени дебати в зала

За трусовете в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с политологът призна, че „едва ли някой го е очаквал“.

"Изглеждаше сякаш Доган и Пеевски са в силен синхрон и централизация в партията. Това разминаване е изненада и изглежда, че Пеевски владее ПГ, но не е ясно дали владее структурите. До момента не е ясна позицията на Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със. Въпросът е дали е свързано с опита да се позиционира спрямо печелившия, или да си отвоюва партията обратно в полза на Доган", коментира Панчугов.

Според него е очевидно, че Пеевски владее ресурса в партията, но дали ще е достатъчно да се изправи и срещу Доган и да надделее в битката за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

"Твърде малко се знае за тази партия, за да се правят прогнози", призна политологът.

За нов политически проект на президента Румен Радев той каза: "За да има шансове, трябва президентът да е начело на инициативата, а не смятам, че Радев ще се откаже от президентството."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
593 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вал

2024.07.03 | 15:39

2
Избори до дупка-през месец-два, без файда!

2024.07.03 | 13:49

1
Мазна,гадна пача

Добави коментар

Водещи новини