Отцепниците от "Атака" се отказаха от субсидията си

  • 29 юни 2011 15:04

  • 1332
  • 0
Отцепниците от "Атака" се отказаха от субсидията си
© Булфото

Те отхвърлиха обвиненията на лидера на „Атака" Волен Сидеров, че са пренасочили средствата към БСП и ГЕРБ.

Отцепниците съобщиха още, че изпращат писмо до Сметната палата с искане да се провери как са изразходвани средствата в партията от 2005 година досега.

„Парите остават при Волен и нека той да прави с тях това, което сметне за необходимо. Ако иска да си купува имоти в чужбина, ако иска да си купува апартаменти на приятелки и приятели, ако иска дори да си ги нареже на салата и да си ги изяде със сол и пипер. Това си е негово право. Тъй като това не са негови пари обаче, а на българския данъкоплатец, рано или късно всички необходими институции ще потърсят отговорност за какво е бил похарчен всеки лев", коментира Кирил Гумнеров.

Той допълни, че „много отдавна вървят слухове, че има закупуване на имоти в чужбина с партийни пари, че на определени хора в „Атака" са купувани апартаменти и т.н".

Гурменов коментира: „Това са неща, в които не искам да вярвам. Много се надявам, че Сметната палата ще направи не формална ревизия на отчетите, които е давала партията, както предполагам е ставало досега, а ще направи проверка на първичните документи за всеки разход, защото ако наистина партията е получила 15 000 000 за тези години, а само преди няколко месеца мисля, че беше отчетено, че има 2 000 000 в наличност, се губят 13 000 000 лева, което е огромна сума, пари на българския данъкоплатец".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини