Станишев: ГЕРБ не постигна нито една национална цел

  • 21 септември 2012 11:47

  • 790
  • 6
Станишев: ГЕРБ не постигна нито една национална цел
©

Нищо не се случва в пленарна зала, нищо ново. Страстите от вчера са вече уталожени. А днес сме 21 септември и ако се вярва на правителството, днес трябваша да е преборена организираната престъпност и корупцията, за да види ЕС и България да влезе в Шенген, днес трябваше да има заключение на Съвета по вътрешни работи на ЕС за членството на България в Шенгенската зона.

Да, ама не! Минаха три години от управлението на ГЕРБ, а те обещаха, че през март 2011 година България трябваше да е в Шенген. А тя е далеч от него. Това каза от парламентарната трибуна председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Още през 2010 година започнаха да се появяват негативните сигнал, първо от френският министър на външните работи, после - от президента на Франция.

Кой плаща сметката за всичко това? Сметката плащат обикновените български граждани. Отговорност за провала с Шенген носи правителството на ГЕРБ. Точка. Правителството на Костов постигна начало на преговорите за членството в ЕС, правителството на Саксккобурготски постигна приключване на преговорите, моето правителство постигна... А какво постигна правителството на ГЕРБ? Нищо, отговори си Станишев.

Правителството на ГЕРБ не постигна нито една национална цел, подчерта лидерът на БСП. Ясно е, че европейската подкрепа вече я няма, но българските граждани плащат всеки ден сметката, че при това управление монополизацията и корупцията станаха истинска държавна политика, заяви Станишев.

По думите му следващият доклад на ЕС за България ще е след мандата на ГЕРБ, което означава, че е паднало доверието към това управление и се чака следващото правителство.

Последвайте канала на

790 6

Коментари 6

Добави коментар

2012.09.23 | 01:08

3
Е та тия съсдадоха престъпните групи от тях се и се спонсорираха от тях. Как няма да грачи като толкова тонове наркоканали им разбиха. Ми преди не са ли знаели за тях.

2012.09.24 | 00:04

6
Кой ги разби? Гробарите, Европа или Испания? Не ми говори глупости, а ми кажи кой си купува цигари от нормален магазин в Гробария! Това не се е случвало преди!

2012.09.23 | 01:09

5
Е то понеже Станишев нали изпълни критериите. Добре, че беше той та да си припомнят хората ранния преход с гигантски далавери и отвличания и мега корупция. Е как няма да ни спират, като укрепи позициите на мафията сега що не се справят.
на № 1

2012.09.23 | 01:08

4
Там е работата,че още не сте разбрали коя е причината - за да спрат ЕВРОФОНДОВЕТЕ през мандата на Сергей Станишев ! Възможно ли е дясна Европа да има добри намерения и симпатии към социализма и да обича комунистите ? Целта на Европа беше на всяка цена да замени лявото правителство с дясно и съответно се намери подходящият човек-Бойко Борисов-но за 3 години мандат успя да срине България.
До наглия Станишев

2012.09.23 | 01:07

2
Браво другарю Станишев, сещам се за една изпълнена от вас по време на вашето премиерство!!! А тя е СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ, нещо което ние така много желаехме като нация и за което много се гордеем с Вас!
300

2012.09.22 | 17:48

1
da jiveee.... KOMUNIZMA !!!!! uuuuuuuuuuuuuuuuTREPKI.....

Добави коментар

Водещи новини