Митингите няма да са само на български език

  • 20 септември 2012 13:06

  • 657
  • 1
Митингите няма да са само на български език
© Булфото

Със 17 гласа "за", 21 - "против" и 57 въздържали се парламентът отхвърли на първо четене предложението на "Атака" събранията, митингите и манифестациите да се провеждат само на български език.

Националистите искаха това да стане с промени в съответния закон. Дебатите започнаха още вчера, но поради края на пленарния ден текстът не бе гласуван. Лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа обвини ПГ на ГЕРБ в негласна подкрепа на възможността да се говори на турски, което, по думите му, е нарушение на Конституцията. Превръщаме България в дуалистична държава, посочи той.

Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  поиска текстът да се гласува поименно в пленарната зала. Нитов веднъж за три години тази възможност в правилника не е използвана, подчерта той. Предложението не бе прието.

Последвайте канала на

БТА
657 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.20 | 21:51

1
Е сега няма ли , някое герберче в сайта да ми обясни , как Герб и ДПС не е играят заедно ... Това ,че ДПС правят предизборни кампании на турски език е абсолютно нарушение на конституцията . Но Герб си ги защитава ... Мааама ви дее******* !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини