Борисов отсече: Агенция Митници остава в София

  • 18 септември 2012 15:57

  • 1190
  • 2
Борисов отсече: Агенция Митници остава в София
©

Агенция Митници няма да се мести в Русе. Това може да се случи, но след няколко години. Това заяви в Русе премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На въпрос за вчерашните изказвания на вицепремиера и финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, че централата на Агенция „Митници” отива в Русе до месец и половина, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви: „По принцип - идеята му е правилна и ние сме за децентрализация на основните агенции и институции, както направихме в много от градовете – в Пловдив, във Варна, в Бургас. Но сега, тъй като това е една по-тежка реформа и ще струва доста пари, това ще го правим в следващите години. Сега няма да местим агенцията, защото всички пари, които спестяваме в момента, а те трябва да са от порядъка на поне 800 милиона лева, за да може догодина да вдигнем и пенсиите, и минималните работни заплати. Изцяло стоя зад решението – да се децентрализират подобни агенции, защото и в тези градове живеят хора, развиват се, добре е – да бъде направено по-плавно, може би след няколко години”, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Не искам по никакъв начин да успокоявам митничарите, работата им е да работят и да увеличават приходите, защото ни трябват за вдигане на пенсии и заплати. Последно заради тях правя това изказване – парите за една подобна реформа, за пренасянето на две централи, за сграда, ремонт и т.н. – виждате сградата на съда, която не е нещо особено – за ремонт отидоха 4 милиона лева. Затова казвам, че след няколко години сигурно ще стане, но сега това няма да се прави, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Ние ясно и точно сме казали на „Росатом", че без чужд инвеститор, който да даде парите, няма да строим АЕЦ „Белене". Така премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира съобщенията на руски агенции, че „Росатом" има претенции към активите на НЕК. Според него страната ни ще си плати само оборудването, което е поръчано. Освен това Борисов подчерта, че смята да информира Европейската комисия и службите за борба с измамите за договора за строителството на Белене. Той добави, че наистина ОЛАФ не се занимава с проекти, които нямат европейско финансиране, но се интересува и „наглежда", когато обществените поръчки се правят по непрозрачен или престъпен начин.

„Частната руска компания може да предявява каквито иска искове към нас, в нарушение на това, което сме се договорили с тях. Договорихме се да платим, това което сме си поръчали, а след това да правим 7-ми реактор на Белене... Преди няколко дни казаха, че може, а сега - нямало да дадат документацията на „Уестинг хаус". В същото време искат 1 млрд. Това наше оборудване ли е или от тях ще зависи дали ще го дават или не като го платим. Те самите са объркани в тези си решения. Аз само моля да не се поставят Русия и България като спорещи страни. Имаме частни компании, които спорят. А някой да иска активите на НЕК е несериозно, по простата причина, че Станишев, Овчаров и Доган направиха от нея фалирала компания.", каза Борисов.

Той бе в града за откриването на новопостроената сграда на Русенския административен съд. На тържественото събитие присъстваха още  правосъдният министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, председателят на Върховния административен съд Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, русенски депутати, областният управител Стефко Бурджиев и кметът Пламен Стоилов.

Последвайте канала на

1190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.02 | 10:26

2
В момент, когато сивата икономика и черната борса бележат нечуван подем благодарение на непосилните цени, Шимон нокаутира митниците! Значи е лично заинтересован!
МИТНИЧАР.

2013.09.02 | 10:26

1
ОЙЕЕЕЕЕЕ!!!!! Добрият Бойко пак се намеси. Някой може ли да повярва, че Дянков ще вземе еднолично решение да мести митнич. администрация в Русе, без благословията на Борисов??? Пак се опитват да ни правят на балъци. Просто Бойко, който е патологично страхлив, се стресна от протестите на митничарите, които ако решат могат драстично да намалят постъпленията в бюджета. А идват избори.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини