Ивайло Калфин: Правителство, но не като сглобката, а с мнозинство в парламента и коалиционно споразумение

  • 16 септември 2024 14:52

  • 359
  • 3
Ивайло Калфин: Правителство, но не като сглобката, а с мнозинство в парламента и коалиционно споразумение
© Булфото

Безспорно България се намира в тежък кризисен момент, политическата класа изпитва затруднение да изпълнява функциите си и да поема отговорност. Перспективата е да се направи коалиция, а в България е поредните избори, от които пак нищо не излиза, коментира бившият социален и външен министър и евродепутат Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в интервю пред БНР.

Разцеплението в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е той обясни с дългогодишно изоставяне партийната идеология.

"Трябва да имат трайна идеология с трайни цели, това отдавна е изчезнало от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, която се позиционира като либерална партия, но поеха лостове, с които не да управляват партията си, а за други цели. Ако не се върнат на пистата на идеологията, ще станат излишни. Една политическа сила трябва да има ясна програма и да може да поема ангажименти, което означава да води обществения дебат. И затова не сме изненадани, че избирателят не е въодушевен да ходи на избори", коментира двете партийни кризи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Неговата партия АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка също е в лявото обединение, но Калфин призна, че изчаква да види политиките и ангажиментите, защото до преди това БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е показала, че е лява партия. Той отрече насаждането от бившия лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за "консервативна левица". И е категоричен, че няма такова нещо, и напомни, че левицата трябва да дава решения и "носи силата на промяната, на толерантността, на равните възможности, а това не го виждам".

Според него има много разколебани избиратели и това е големият резерв на левицата. За него от всички партии най-добре стои ГЕРБ: "Стои стабилно, понаучиха се и Борисов се държи адекватно, говори за съгласие, поставят интересите на държавата пред партийните, не го чувам от други лидери."

Татяна Буруджиева (политолог): Вероятно седмите избори ще родят правителство

"Хубаво е да се върнем към начина, по който работи една демократична система. Избирателите подреждат политическите партии и трябва да направят правителство, но не като сглобката, а правителство с мнозинство в парламента и коалиционно споразумение. Това не е прищявка, ето в Германия, Холандия, Белгия се прави така -  коалиционно споразумение, мнозинство в парламента и споделена отговорност", препоръча бившият министър на външните работи.

Той е убеден, че вдигането на данъците не е решение за пенсиите.

"За пенсиите, ако говорим, по-скоро бих погледнал пенсионната система, там се направиха промени. Пенсионната система и осигуровките трябва да се разделят и да не се смесват със социална политика, посочи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
359 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.16 | 15:11

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

2024.09.16 | 15:25

2
Червения говнояд трябва да е при бай Ставри, ане да дава интервюта.
Десен

2024.09.16 | 15:30

3
Ужасни предатели комунисти скелети от миналото са тези

Добави коментар

Водещи новини