Експертът Красимир Манов, подал сигнала за "Чирен": До всички институции писахме, само ЕК се задвижи

  • 15 август 2024 09:10

  • 638
  • 2
Експертът Красимир Манов, подал сигнала за "Чирен": До всички институции писахме, само ЕК се задвижи
© Нова тв

В понеделник се проведе акция на Европейската прокуратура на няколко адреса у нас. Един от тях – офиса на „Булгартрансгаз”.

От офиса на Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е в Люксембург потвърдиха за действията пред NOVA. 

В студиото на „Здравей, България” говори един от подателите на сигнала за газохранилището в Чирен – енергийният експерт Красимир Манов.

„Всичко започна с един въпрос, по който ние, като експерти, сезирахме Народното събрание и всички институции. Независимият народен представител и лидер на партия „Меч” Радостин Василев единствен обърна внимание от депутатите. Той зададе нашия въпрос към министъра Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Само Европейската комисия се задейства”, заяви той.

По думите на Манов механизмът на злоупотребата е следният: „Обществена поръчка за 630 млн. лв., която в частта за сондиране е 223 млн. лв., бива възложена след конкурс на фирма, близка до Ковачки, която се отказва на първоначална цена 517 млн. лв. Взима я втора фирма, около „Главболгарстрой”, за 630 млн. лв.  Те преформатират всичко, на базата на измислено геоложко моделиране, със съгласието на въпросния министър, тогава директор на „Булгартрансгаз”, посочи експертът.

След проверката на Европрокуратурата в "Булгартрансгаз": Министър Малинов спира договора за разширението на "Чирен"

Красимир Манов отбеляза, че сигурен, че целта е била да се откраднат парите. „Абсолютно сигурен съм, ние експертно и професионално сме го описали това нещо. Всичко това се базира на доклад на вътрешния одитор на „Булгартрансгаз”, назначен от Владимир Малинов”, категоричен беше енергийният експерт.

Според Манов вътрешният одитор е предупредил Владимир МалиновВладимир МалиновВладимир Малинов е назначен за министър на енергетиката в служебния кабинет с премиер за случващото се, в резултат на това е бил уволнен. „Изпълнението на сондажите е опасно, аз съм специалист в тази област. Може да се компрометира газохранилището и да се получи открит фонтан, вследствие да загинат хора”, допълни Манов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
638 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Голем Праз

2024.08.15 | 09:17

1
Тъкмо ще лъсне и корупцията и при ЛАУРА КОДРУТА КЬОВЕЙШИ
Надежда дДойчева...

2024.08.15 | 10:03

2
КАТИЛА, защо са ти осрани мъдете бе , ибана рязана бургиьо? Това , спомен от Ахмед Муса ли е, дет те е лашкал в Ловешкия затвор ? Вече се насираш ли мършо побъркана. ХАХАХАХАХА

Добави коментар

Водещи новини