Райският газ остава извън списъка с наркотиците, решиха депутатите

  • 14 август 2024 15:06

  • 515
  • 5
Райският газ остава извън списъка с наркотиците, решиха депутатите
© Novini.bg/Canva

Райският газ няма да бъде включен в списъка на наркотичните вещества. Това решиха депутатите, които отхвърлиха предложението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е той да бъде добавен в списъците по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

"Всички тук се обединяваме около мнението, че употребата на райски газ добива ендемични размери не само за нашата страна, а и за Европа, но няма как да включим едно вещество в даден списък, когато то не отговаря на критериите да бъде вписано. Няма как народните представители да измислят, че райският газ е наркотик, след като той не е", каза Ивайло Митковски от ПП-ДБ.

Той предложи да се приеме райският газ да бъде разрешен за използване само в лечебни и здравни заведения, тъй като всичко останало отваря вратата към нерегламентираната употреба.

Симидчиев, ПП-ДБ: Още две стъпки могат да се направят срещу употребата на райски газ

Микробиологът проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" пък бе по-цветен: "Имате един прилеп и той лети. Той лети, обаче не е птица. Правилото, че само птиците летят, не е вярно. Прилепът е бозайник, но лети". Нататък обясни, че райският газ се състои от два основни елемента - азот и кислород, които се съдържат и в състава на въздуха, който дишаме.

"Това, че те са контролирани субстанции и с особен режим на работа и трябва да бъдат в такъв списък, не може да е предпоставка ние официално да обявим, че кислородът и азотът са токсични, както и не можем да го обявим за райския газ, независимо че той трябва да бъде контролирана субстанция, но не може да бъде вписан като наркотик, защото не е", каза Чорбанов.

"Докато това вещество не влезе в списъка на наркотичните вещества и прекурсорите оправия няма и проблемът е в контрола", каза Даниел Петров от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

"Проблемът е социален и образователен", коментира проф. Силви Кирилов от ИТН.

Пълен шок: Млади родители дишат балони райски газ пред бебето си

"Това няма да доведе до никакви последствия, няма да реши проблема и няма европейска държава, в която райският газ да е наркотик", каза бившият здравен министър проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Той цитира и европейски регламент, според който райският газ не е наркотик.

Проекторешението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е получи едва 68 гласа "за" от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, 23-ма от независимите и двама от ПП-ДБ, 31 гласа "против" и 65 "въздържал се".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
515 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.08.14 | 15:48

1
тия шарлатани докога ще се подиграват с българския народ?!?! кой на кого плати, за да не го вкарате в такъв списък! желая на вашите деца да смучат от сутрин до вечер балони с райски газ!

2024.08.14 | 16:51

4
дишай, дишай... И се регистрирай в лгбт+ !!!

2024.08.14 | 16:05

2
Че то в България подрастващите само това ако смучеха...

2024.08.14 | 16:07

3
Значи родителите масово бягат от отговорност, но после някой друг им е виновен, че са изтървали положението. От една страна парадираме, че сме с деца, но дотам, цялото общество длъжно...

2024.08.14 | 17:24

5
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини