ГЕРБ vs БСП на изборите - кой министър къде ще се кандидатира

  • 06 септември 2012 08:04

  • 2000
  • 6
ГЕРБ vs БСП на изборите - кой министър къде ще се кандидатира
©

Финансист срещу финансист, генерал срещу генерал. Така започват отсега да редят листите си основните политически сили у нас. Между ГЕРБ и БСП вече върви състезание за водачите на кандидат-депутатски листи за изборите догодина.

Двете партии пускат "разузнаване" за намеренията на основния си опонент, за да изправят срещу него достоен кандидат, научи "Стандарт" от народни избраници. Основна тема в парламентарните кулоари са не само вътрешнопартийните битки за места, но и кого ще издигне "врагът". Очакванията са, че водачи на властта ще са най-популярните министри, които да изтеглят максимален брой депутати за ГЕРБ в следващото Народно събрание. Сега управляващите имат 117 избраници, а за да могат догодина да съставят самостоятелно правителство, им трябват поне 121. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по правило не се кандидатира за депутат, така че вероятно няма да го направи и на изборите идното лято. Соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пък още не е решил къде да води.

За основния Благоевградски район се говори, че листата на ГЕРБ ще води земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Опонент от БСП засега му е опитният партиен кадър Емил Костадинов. Вероятният водач във Варна е регионалната министърка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Тя ще се изправи срещу Веселин Марешки, както и срещу червения Красимир Янков. Може обаче червената листа да води и Борислав Гуцанов. Пак заради големи активности в Бургаско, за водач на депутатите в проспериращия град се спряга вицепремиерът и финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Битката с БСП там ще е повече от достойна, защото червените отново ще издигнат бившия финансов министър Пламен Орешарски. Кулоарната клюка очертава интересна битка и в Пловдив - шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова срещу бизнесмена Георги Гергов. За Хасково се спряга министърът на икономиката Делян Добрев.

Активността на министъра по еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник покрай възстановяване на Перник от земетресенията го "преквалифицира" във водач на листата в миньорския град. Там опонент ще е Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен от БСП. Още се търси достоен противник в Кюстендил за червеното острие в парламента Мая Манолова. Засега битката във Враца също ще е гореща - социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко срещу другата червена фурия Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Генералска битка пък се очертава в Сливен - военният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март срещу червения кмет Кольо Милев.

За София обаче предложения за мажоритарния вот още няма. Много вероятно е част от министрите да бъдат "дублирани" и в столицата. Засега като водачи от властта в отделните райони се очертават шефът на депутатите Красимир Велчев, заместникът му Димитър Главчев или шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов.

Последвайте канала на

Novini.bg
2000 6

Коментари 6

Добави коментар
пистолет

2012.10.16 | 19:07

6
п о м и а р и м р ъ с н и
коко

2012.10.16 | 19:07

4
въобще няма да ходя да гласувам за тея измамници долни
asd

2012.10.16 | 19:07

5
на избори не гласувате ама после плюете защо са тея идиоти на власт
МАЗНИ КРАДЛИВИ И ТЪМНИ БАЛКАНСКИ СУБЕКТИ

2012.10.16 | 19:07

3
И БСП И ГЕРБ ТРЯБВА ДА СА В ЗАТВОРА !!!!
IQ146

2012.09.07 | 20:21

2
Всъщност това, за което съществува политиката като занятие и политиците като практикуващи го, е да работят за народните дела. Политики колкото щеш, включително и националистически... И по това се различават държавите-практикуват различни схващания как се живее по-добре, кое е по-добро. Дотук-добре, интересното става, когато в политиката влязат откровени КРАДЦИ, или по-лошо, когато ВСИЧКИ в ПОЛИТИКАТА са ОТКРОВЕНИ КРАДЦИ. Когато политиката стане основно и единствено средство за ЗАБОГАТЯВАНЕ на практикуващите я. Не знам как се нарича такава обществена система, но ние в България сме свидетели точно на това. Вече не е критерий и обект на спор каква да е политиката и как да се постига това и онова. В основен проблем се превръща опазването на общественото богатство от КРАДЦИ. Че без пари всякаква ПОЛИТИКА е НЕВЪЗМОЖНА! Просто НЯМА ПАРИ! А ВСЯКА година бюджетът събира 40-50 млрд.лв. Това са бая пари! Затова сега избираме политиците ЗА ДА НЕ КРАДАТ! Не е важно колко са компетентни, компетентността е твърде разтегливо понятие, важно е да не КРАДАТ! Ако Борисов НЕ КРАДЕ, ще го изберем пак, ако КРАДЕ, ще се оглеждаме и ще търсим друг, може би Кунева, може би Станишев, може би ГОЦЭ, може би Капон, може би Яне, може би Костов, може би СДС, може би Каракачанов, може би Слави Бинев, може би Доган, може би Каролев, може би Волен, може би тия от ТВ Скат, не им знам имената, може би Лидер на Ковачки, може би Марешки, може би Сульо, може би Пульо и т.н., и т.н... А може би някой ден и батко ви с голямото IQ или някой такъв като мен, знае ли някой? Според мен от всички изброени и реалистични възможности, бате ви Бойко Борисов НАЙ НЕ КРАДЕ! И ИЗГРАЖДА ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ! Така аз мисля, затова ще гласувам за него! А на тия, дето плещят за диктатура, да попрочетат малко за Чили след Алиенде-най-корумпираното в чилийската история правителство, съставено от социалисти...А тези, за които интелектуалния капацитет на Борисов представлява лична обида, да си зададат въпроса, няма ли да бъде обидно и приемливо ли е да те ЛЪЖАТ и КРАДАТ (псевдо)интелектуални титани и салонни лустросани типове...
Бай онзи

2012.09.07 | 20:18

1
Ами гласужайте за мен аз нема да крада .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини