Радан Кънев: Декларацията на ПП-ДБ е началото на възможен, сериозен политически разговор

  • 21 юли 2024 18:42

  • 873
  • 3
Радан Кънев: Декларацията на ПП-ДБ е началото на възможен, сериозен политически разговор
© Bulphoto (архив)

„Ако не се случи реформата в сектор сигурност, нов Пеевски ще се появи. Той е просто лицето, машата, инструментът на една много по-сложна мрежа на сенчеста власт в България, даже бих казал се оказа една доста несръчна маша. Той самият предизвика тази криза с поведението си“. Това заяви евродепутатът от „Демократи за силна България“ и Европейската народна партия Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в предаването „120 минути“ по БТВ.

„ДПС е политическа организация, през която българските служби и цялата мрежа, която обвързва секторът сигурност, правосъдието, организирана престъпност, упражняват политическо влияние. Когато има такава политическа сила, която осъществява една нелегитимна власт на службите върху публичната политика, нормално е конфликти, които се случват в това задкулисие в един момент да избият публично“, каза Кънев.

По думите му от събитията в ДПС на повърхността избива именно проблемът в службите ни за сигурност.

Делян Пеевски: Новото начало е факт

„Задачата на политиците е да направят невъзможно държавният апарат да се занимава с партийна политика и то с корупционни цели, защото това е в основата на конфликта. Не да се ровим какво става отдолу, а да го направим невъзможно да се случва в бъдеще.

Според Кънев предложената от Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) деклрация е именно в този дух и е „началото на един възможен сериозен политически разговор, в който реформата на службите е част от по-смел план за бъдещето на обществото ни“.

„Ако може седмиците, които предстоят да бъдат посветени на законодателна работа, а не черната кампания да започне пак. Това ще даде шанс разговорът в следващия парламент да започне“, посочи евродепутатът.

„Искахме да дадем възможност и повод хора, които не си говорят, да седнат и да започнат политическия разговор за бъдещето. Една част от точките са краткосрочни – да приемем законите, заради които не можем да получим парите по Плана за възстановяване. Има и дългосрочен план – да сложим началото на институционалната реформа, която да ни доведе до общество, в което службите се занимават със сигурност, а не с компромати, кражби, медийни атаки, поръчкови прокурорски действия и т.н. и да има върховенство на правото“, допълни Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

По думите му ПП-ДБ е готова да работи в „режим на зрял колективен политически процес“.

„Второто по-важно е да започнем да произвеждаме реален политически продукт. Обратното е да сложиш Бойко и Пеевски на билборд да разчиташ, че някой по тази причина ще гласуваш за теб. Никой няма да гласува за мен, защото съм нарисувал тиква“, каза още Кънев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
873 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Фичка ти майчина

2024.07.21 | 19:37

1
рада ДЪЛБОКАТА как хубаво го държи 20 см. микрофон. Ах, радке, недей. Кажи КОЙ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ ТУРСКО? РУСИЯ- ПУТИН....

2024.07.21 | 21:35

2
Рада дълбоката се изака
123

2024.07.21 | 21:37

3
Смешник! Радка Дълбокова

Добави коментар

Водещи новини