Радан Кънев с ред остри критики към своите от ДБ: Държахме са като по-добре възпитано "Величие" от Ветрино, но от центъра на София

  • 13 юни 2024 17:55

  • 3076
  • 19
Радан Кънев с ред остри критики към своите от ДБ: Държахме са като по-добре възпитано "Величие" от Ветрино, но от центъра на София
© бТВ

Моето намерение пред демократичната общност в тази критична ситуация е да не бъда луксозно оттеглен в Брюксел. Това каза в интервю за бТВ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който беше преизбран за евродепутат, но вместо това - се връща в България, за да вземе "активно участие" в родната политика. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

"Това да не се тълкува като лидерска заявка. Ако направя такава, всички ще разберат. Гласът ми оттук-нататък ще се чува много по-ясно", зарече се той. 

Божидар Божанов: Ние сме най-големият губещ на тези избори

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и изсипа маса критики по адрес на своите от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". "Ако не можем да вземем решенията си какво е важно за нас, може да спре да е важно и за обществото, ако вече не е. Ако мислим да чакаме грешките на ГЕРБ или ДПС и че след това избирателите ще се върнат, това е заблуда, която граничи с глупостта. Вярвам в необходимостта от истинско единство и консолидация на демократичната общност", заяви политикът. 

Първан Симеонов: Затъваме! Трети ден говорим за „Величие”, а не за правителство - това е голям проблем

"Далеч не сме на нивото на хората, които традционно ни подкрепят", обобщи Кънев.

"От позицията, в която бяхме по-слаби от ГЕРБ, проявихме граничеща с откровена глупост суета да поискаме да управляваме сами с подрепата на ГЕРБ. Допуснахме да поемем отговорност за министри, които се оказа, че не са наши. В четиригодишен период от време си позволихме да печелим гласове чрез политическа радикализация на вота. Държахме са като по-добре възпитано "Величие от Ветрино", но от центъра на София", призна той. 

"Това, което направи Христо Иванов, беше достойно. Показа, че разбира политическия процес по-добре от повечето си колеги. От властта да минем в опизиция не е промяната, от която се нуждаем. Единственото, което знаем, е, че досегашният път е грешен", обобщи Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.  

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3076 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Васко

2024.06.17 | 21:50

19
Дори Кънев вижда вече колко са зле ПП и ДБ
Петър

2024.06.15 | 09:59

18
Радан пак се уреди, ще каже две три приказки сега и няма да чуем за него до следващите избори
Възмутен

2024.06.14 | 12:39

17
Радан е основателно недоволен от бягството от отговорност и самодоволството на Атанас Атанасов от ДСБ и на Кирил и Асен от ПП и разтревожен за бъдещето на ПП-ДБ. Но предвид собственото му бягство от пряка лидерска ангажираност и лично самоустройване в Брюксел, той с какъв морален кредит се явява "критик" на тези, които независимо от грешките им се самопожертваха ?
Демократ

2024.06.14 | 02:23

16
Две от критичните забележки на Радан Кънев са основателни. Първо, че в поведението на някои от знаковите лица на ПП имаше прояви на детинска незрялост и популизъм. И второ, че липсваше стройна консолидация и отработена технология за експедитивно приемане на единни решения по ключови въпроси от коалицията ПП-ДБ като цяло. От там нататък Радан Кънев преиграва с критиката си. Не отчита съществуващата конюнктура на свръхконцентрация на силово-управленски и финансови ресурси и лостове в ръцете на лица с моралния облик, мотивация и манталитет на Пеевски и Борисов. Ако беше толкова лесно да бъдат преодолявани техните ходове, защо Радан Кънев сам не успя навремето да го направи ?

2024.06.13 | 23:16

15
Радане ти си Сфиня Воняща Смрадлива ТАПУНГЕР СОПОЛ

2024.06.13 | 23:10

14
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Стамболов

2024.06.13 | 22:10

13
Няма как да направиш нещо, ако вечно си в опозиция. Не мисля, че сегашната загуба на избиратели е резултат на погрешна политика, стратегия и тактика на ПП-ДБ, а на нереалистичните очаквания на подобни избиратели. В условията на незряло общество и концентрация на силово-управленски и финансови ресурси и лостове в ръцете на хора като Пеевски, Христо Иванов направи с 63 депутати според мен максимално възможното. Успя да убеди ДПС и ГЕРБ и да прокара дългоочакваните Конституционни промени, които стават основа за законодателно и кадрово реформиране на правосъдната система, регулаторите и службите. Нещо повече ! ПП-ДБ начерта алгоритъма за тяхното практическо осъществяване и оттласна страната в посока към Шенген. "Грехът им" вероятно е в това, че пренасочиха част от бюджетните приходи от олигарсите към своя народ и жертваха за него своя личен партиен интерес.

2024.06.13 | 22:06

12
яйцеглавият селски кретен пак ли се е олигавил?

2024.06.13 | 20:29

11
ДА ПОСЕТИМ ФЕСТИВАЛА "НОВО НАЧАЛО" В ИСТОРИЧЕСКИЯ ПАРК НА 22 ЮНИ 2024г. ДА СЕ ОБЕДИНИМ БЪЛГАРИ!

2024.06.13 | 20:28

10
Демек пендела рада дълбоката обясннява че не са били достатъчно веро атлантически и прекалено родолюбци сега обаче са видели грешката и са готови да го поемат целия вероатлантически

Добави коментар

Водещи новини