Малинов: "Булгаргаз" може да прехвърли част от правата по споразумението с "Боташ" на трети страни

  • 11 юли 2024 11:20

  • 351
  • 0
Малинов: "Булгаргаз" може да прехвърли част от правата по споразумението с "Боташ" на трети страни
© Bulphoto

Постигнато е неформално споразумение за възможността "Булгаргаз" да предложи за прехвърляне част от правата по споразумението с "Боташ" на трети страни. Това заяви служебният министър на енергетиката Владимир МалиновВладимир МалиновВладимир Малинов е назначен за министър на енергетиката в служебния кабинет с премиер

Той беше на изслушване в парламента. Министърът уточни, че споразумението е договорено по време на среща, провела се по негова иницатива, с турския министър Алпарслан Байрактар на 27 април 2024 г. В нея участие са взели и представители на "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ". 

"В рамките на срещата запознах турските колеги с решението на българското Народно събрание. Изразих позиция относно необходимостта от предоговаряне на споразумението между двете компании и поради настъпилата значителна промяна на пазара на природен газ от периода на подписването му до момента на вземане на решението от българския парламент", обясни Малинов. 

Министър Малинов: Първите стъпки в промяната на клаузите в договора между "Булгаргаз" и "Боташ" вече са факт

Двамата енергийни министри са възложили на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка с предоговарянето на споразумението.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини