Даниел Смилов: Ако няма правителство, Борисов ще понесе цялата вина

  • 18 юни 2024 18:30

  • 2623
  • 33
Даниел Смилов: Ако няма правителство, Борисов ще понесе цялата вина
© БНТ

Мисля, че този път сформирането на мнозинство за избор на председател на Народното събрание ще е по-лесно. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Даниел Смилов.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Вече има очертаващо се мнозинство от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Предполага се към тях да се присъедини трета партия – коментира се, че, това ще е "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", но може и "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през" да е. Най-вероятно "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще са в опозиция, заяви Смилов.

Юристът Борислав Цеков отбеляза, че конструирането на мнозинство в парламента е отговорност основно на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Ако те не сформират правителство, а отново проявят едно своеобразно малодушие, колебливост, този път избирателите няма да простят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, подчерта Цеков.

Гласувалите за тях искат да видят воля за управление и им дадоха шанс. След цялата хаотичност в последните години има нужда от известна нормализация. Това в момента зависи от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и от тяхната политическа смелост, добави той.

Според Даниел Смилов с думите си от днес, че продължаването на преговорите за съставяне на правителство ще зависи от това дали за председател на парламента ще бъде избран кандидатът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Рая Назарян, лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г иска да покаже, че той диктува нещата.

Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, няма да има управление само на ГЕРБ и ДПС

За ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не е възможно да не състави правителство. Сега друг виновен няма да има и цялата вина ще бъде понесена от Борисов, заяви Смилов.

Ако има кабинет, той ще се определя от Борисов и Пеевски. Необходима е трета партия, която в този парламент лесно ще се намери. Има логика да се сформира правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, с подкрепата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". Не съм сигурен, че ще можем да наречем това правителство правителство на нормализацията - то е бъде силно уязвимо, защото ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с носят сянката на корупционното съмнение, а Борисов и Пеевски не срещат одоберение в голяма част от обществото. То ще бъде силно уязвимо и във вътрешен, и в международен план, коментира политологът.

По думите му ключово за потвърждаването или опровергаването на обществените подозрения към това евентуално правителство ще бъде работата му по борбата с корупцията и назначенията в регулаторите.

Вижда се готовност за подписване на коалциионно споеразумение и ясен механизъм за вземане на решения. И за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и за държавата е императив да има правителство. След това трябва да има резултати от управлението, добави още Борислав Цеков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2623 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
Анонимен

2024.06.18 | 19:02

1
Борисов е пешка в ръцете на Пеевски и от тук нататък няма пространство за собствени действия. Типичните за неговата игра неочаквани обрати и финтове вече не му вършат работа.
Смилов боклука

2024.06.18 | 19:19

2
Даниел Смилов: Ако няма правителство, Борисов ще понесе цялата вина СМИЛОВ, ти си неадекватен в оценките си. дори не ставаш за манипулатор. ѝна предстоящи избори, евентуално, ти ще бъдеш монипулиран като изгнил домат и хвърлен в кофата за боклук.
аз

2024.06.18 | 19:23

3
напротив,вината трябва да я поеме народа.

2024.06.18 | 19:33

4
разни самозвани или случайно дипломирани социолози мътят главите на гласопадавателите с тъпи умозаключения. Оставете ни на мира. Явите ли се на синия екран или по разни нискокласни сайтове ви бием шута! досаждате. не сме хора които нямат пулс и не чувстват живата с променливата му температура, горещина. писна ни от вас.
Иван

2024.06.18 | 19:37

5
Соросоиден боклук и опорка на простото и ококорения
Благоизтезар

2024.06.18 | 19:46

6
ЗАЩО.БЕ.ЗРЪНЧО.ДА.СЕ.ПРАВИТЕ НА.УЛИЧНА.ОПОЗИЦИЯ.ЛИ?
Иван

2024.06.18 | 19:50

7
Борисов ще понесе вината, но на другите партии да ръкопляскаме ли, че се скатават? Уж не искат избори, ама отказват дори разговори за бъдещето на държавата ни. Няма партия, която може да управлява самостоятелно, толкова ли са тъпи всички, че не го разбраха?

2024.06.18 | 19:55

8
Не , просто всеки иска повече баница за него.Тъпи са тези които гласуваха и им дадоха пак баница,
Мими

2024.06.18 | 19:56

9
тоя платен помияр няма спиране
ние сме голяма фамилия и имама обективно виждане

2024.06.18 | 19:58

10
Някой си Смилов говори глупости. мнението му не ни интересува, дори го псуваме пред екрана на телевизора. ние сме голяма фамилия и имаме ОБЕКТИВНО виждане Престанете да каните социолози, за да искарат някой лев хонорар, Имаме телевизор за радзвлечения, няма и забавнипрограми, а политолози и псевдо социолози, ПИСНА НИ ОТ ТЯХ.
БОТЕВ

2024.06.18 | 20:23

14
Точно така!!!!!! Аман от Смиловци,Лозановци,Коларови и т.н

2024.06.18 | 20:05

11
За ГЕРБ Буце са гласували само 5% самите Гербери на изборите. 100 000, всичко друго е фалш.

Добави коментар

Водещи новини