Иван Таков призова да се спре ремонта и реорганизацията на движението на бул. "Патриарх Евтимий"

  • 02 май 2024 13:59

  • 515
  • 1
Иван Таков призова да се спре ремонта и реорганизацията на движението на бул. "Патриарх Евтимий"
© БСП-София

Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен", но цената ще я платим всички граждани, заяви председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС. 

Инатът на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов и на общинските съветници на "Спаси София" ще струват много скъпо на софиянци. Това заяви Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност и на групата на Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" в СОС.

Той направи този коментар по повод отказа им да се съобразят с призива на общинските съветници от МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България", ГЕРБ, ИТН, "Синя София", ВМРО и петимата независими незабавно да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен".

"Тази реорганизация, която правят по време на празниците, е пълно безобразие. Стесняването на булевардите до две ленти за движение на автомобилите ще предизвика тапи и задръствания. Видяхме, че се образуват колони даже в почивните дни, в които София е празна. Вместо да решават проблемите с движението в града, заместник-кметът и съветниците от "Спаси София" създават нови, много по-големи, коментира Иван Таков. 

Скандални и безумни са действията им. Не разбирам пасивността по въпроса и на кмета Васил Терзиев. Оставам с впечатлението, че и той подкрепя тази безумна реорганизация на движението в центъра на София. Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Решаването на този голям проблем, който създадоха от ПП-ДБ-СС, със сигурност ще излезе прескъпо на Столична община, съответно на гражданите на София. По време на управлението на ГЕРБ станахме свидетели на "ремонт на ремонта" и "хубаво е, но не е готово", а ПП-ДБ-СС надграждат с "ремонт на реорганизацията" и "хубаво е, но е наобратно", каза още той. 

Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС е категоричен, че управлението на София не може да става напук на гражданите. "Кметът и съветниците са длъжни да работят за удобството на хората в София, а то се постига с търпение, разговори и разумни решения", допълни общинският съветник. 

Иван Таков припомни, че на последното заседание на комисията на 22 април заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов излъга всички. Тогава той заяви, че ще бъде направен само ремонт на пътната настилка на двата булеварда и няма да има реорганизация на движението. "Тогава той излъга не само нас, членовете на комисията, но и гражданите, които присъстваха - представители на живеещите в района и на колоездачите, които подкрепят реорганизацията, каза той. 

Бонев за ремонта на „Патриарх Евтимий“: Не сме излъгали столичани, тази предизборна закачка няма да хване дикиш

На комисията положихме усилия да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с участието и на представители на Дирекция "Транспорт", на която да говорим спокойно и да се разберем, беше прието и от представителите на живеещите в района, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си говорят още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни предостави и проектите за реорганизацията на движението. Нищо от това не се случи. Получихме само една огромна лъжа. Няколко дни по-късно станахме свидетели на изпълнението на безобразната реорганизация на движението, което предизвика нови протести на гражданите, живеещи в района, и подигравки с изпълнението й. Това е недопустима гавра с хората в София", допълни Таков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:46

1
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­ ­­­м­о­м­и­ч­е­­т­­а­­­ ­­­в­­и­­ ­­о­­­ч­­а­­­к­­­в­а­­­т ­­-­­ X­­­1­­­8­.­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини