Депутатите удължиха работното си време

  • 25 април 2024 12:26

  • 372
  • 1
Депутатите удължиха работното си време
© Булфото

Депутатите удължиха работното си време до гласуването на 14-а точка от седмичната програма за работа на Народното събрание. Точката предвижда на второ четене да бъде обсъден Законопроект за изменение и допълнение на Закона за висшето образование.

Предложението за удължаване на работното време беше на Красимир Вълчев (ГЕРБ-СДС) и беше подкрепено от 140 народни представители, 34 гласуваха „против“ и 18 се въздържаха.

Точка 12-а от седмичната програма отпадна по предложение на Драгомир Стойнев от "БСП за България". Тя предвиждаше да се разгледа проект на решение за подкрепа на предложената от Министерския съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на Република България. Искаме тази пътна карта да отпадне от дневния ред, тя не решава нито един проблем. Искаме конкурентен пазар на въглища. Докато не се преразгледа Зелената сделка, Пътната карта не трябва да се гледа, посочи Стойнев. Предложението за отпадане на точката беше подкрепено от 158 депутати, един гласува "против", а 42-ма с "въздържал се".

НС реши: Росен Желязков вече е аут от председателското място

На 24 април две парламентарни комисии приеха актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на България - по енергетика и по околната среда и водите. Пътната карта представя по периоди целевите мерки и политики, както и ключови етапи от развитието на електроенергийния сектор, с отчитане на развитието на други ключови сектори на икономиката.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
372 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:03

1
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­­­и­­­ ­­­м­о­­­м­и­­­ч­­е­­­т­­­а­ ­­в­­­и­ ­­о­­­ч­­­а­к­в­­а­т ­­-­­­ X­1­8­­­.­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини