Извънредно заседание на Народното събрание днес

  • 30 април 2024 06:48

  • 1221
  • 0
Извънредно заседание на Народното събрание днес
© Булфото

Парламентът ще проведе извънредно заседание на 30 април, вторник, от 14:00 часа.

Дневният ред на парламента ще включва второ гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен от Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по (ГЕРБ-СДС) и Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на (ДПС). На първо четене депутатите приеха единодушно промени в Закона, с които се забранява рекламата на хазартни игри в медиите.

С измененията се забранява рекламата на хазартни игри в радио- и телевизионни програми, в печатни произведения и електронни медии, включително електронни сайтове, както и на обществени места, включително фасади на сгради. Разрешава се реклама по билбордове и то далеч от училища, върху фасада на обект за организиране на хазартни игри, върху спортна екипировка, спортни съоръжения, спортни зали, стадиони и басейни, материали или продукти на спортни федерации, клубове и сдружения и организации. 

Българските радиа и телевизии призовават за незабавна дискусия: Пълна забрана на рекламата на хазарт не е решението

Като втора точка на извънредното заседание е предвидено второ гласуване на промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, внесени от Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на (ДПС) и Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по (ГЕРБ-СДС), предава БТА.

Третата точка ще бъде обсъждането на законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, внесен от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Като четвърта точка депутатите ще гласуват законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби (Foreign Military Sales-FMS), внесен от Министерския съвет. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1221 0

Свързани новини

Водещи новини