НС с извънредно заседание за договора с "Боташ", депутатите се скараха

  • 19 април 2024 15:05

  • 704
  • 2
НС с извънредно заседание за договора с "Боташ", депутатите се скараха
© Булфото (архив)

Започна извънредното заседание на Народното събрание (НС) за разглеждането на доклада на временната парламентарна комисия по повод споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската енергийна компания "Боташ". 

По-рано днес със свое разпореждане председателят на парламента Росен Желязков обяви, че свиква днес, 19 април, извънредно пленарно заседание от 14:00 часа.

Вчера от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обявиха, че са внесли искане за извънредно пленарно заседание.   

Парламентът ще заседава извънредно днес за договора с "Боташ"

Росен Желязков прикани вносителите на искането да представят становище, тъй като липсвал доклад на временната комисия по повод споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ", който да бъде разгледан.

Радослав Рибарски от ПП-ДБ коментира, че докладът вече е достъпен, дори и за медиите, предаде БТА. Колегата му Мартин Димитров пък предложи заедно с Жечо Станков, председател на временната комисия, да отидат заедно в деловодството на НС, за да внесат доклада. Венко Сабрутев от ПП-ДБ поиска 30-минутна почивка от името на ПГ, като заяви, че Росен Желязков вече е "председател на парламента в оставка", защото се опитва да прикрие доклада на комисията. В крайна сметка Желязков даде 15-минутна почивка. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
704 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.19 | 16:36

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman
ЗЕЛЕНСКИ Е ВЕЛИК

2024.04.19 | 15:10

1
да из пукат тиа по миари

Добави коментар

Водещи новини