Депутатите изслушват служебния министър на финансите днес

  • 17 април 2024 06:07

  • 540
  • 1
Депутатите изслушват служебния министър на финансите днес
© Bulphoto

Депутатите трябва да изслушат вицепремиера и министър на финансите Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с за това колко пари всъщност има във фискалния резерв.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 808

При предаването на властта бившият финансов министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на обяви, че оставя в резерва почти 10 милиарда лева. Проверка на Петкова обаче показа, че парите са с 3 милиарда лева по-малко, предаде Нова.

Бивш зам.-министър на икономиката: България има пари за 10 дни напред

Разминаването се оказа заради датите, на които се позовават двамата. Данните на Василев са към края на миналия месец. През април са били платени милиард и 600 милиона лева за дълга на „Топлофикация-София” и още милиард и половина за пенсии.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на обяви, че очаква от данъци и други плащания през настоящия месец да влязат над 3 милиарда лева, които биха върнали резерва на нивото от почти 10 милиарда.

Според новото ръководство на Финансовото министерство обаче поне 1 милиард от чаканите постъпления са под въпрос.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.17 | 08:04

1
ВАМПИРЯСАЛИ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ ВОДЕНИ ОТ ОБЕЩАНИЯ ЗА ВТОРА МЛАДОСТ И ВРЪЩАНЕ НА СОЦ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини