Президентството: Заплатата на Георги Първанов се определя от бюджета

  • 24 юни 2011 16:54

  • 3911
  • 1
Президентството: Заплатата на Георги Първанов се определя от бюджета
©

Бюджетът на президентската институция се обсъжда и утвърждава от Народното събрание, включително и от депутатите на РЗС. Заплатата на Президента на Републиката се определя с решение на Народното събрание и е функция от заплатата на народните представители. Това съобщават от  прессекретариата на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в по повод на данни, изнесени по-рано днес от РЗС.

„Поради това демонстрираната неинформираност на тази група народни представители е озадачаваща. За сведение бюджетът на президентската институция за 2011 г. е 4,186 млн. лева. В условията на икономическата криза президентската институция пое своя дял в общите ограничения на публичния сектор. Освен това през 2010 г. бюджетът на институцията беше намален допълнително с 1 млн. лева без да се дадат съответните мотиви за това”, се посочва още в документа.

От държавната институция уточняват още, че всяка година е правен одит на разходите на президентската институция от Сметната палата и е заверяван без резерви и забележки.

„За по-голяма информираност на депутатите от РЗС обръщаме внимание и върху факта, че държавният глава не подписва, респективно не управлява разходването на бюджета на президентската институция. Президентската администрация остана непроменена за 10 години - заети са 153 щатски бройки, по-малко отколкото при президента Петър Стоянов. И това - при доста раздутата администрация в управлението за десетилетието”, пишат още от прессекретариата.

Последвайте канала на

Novini.bg
3911 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иван

2013.12.04 | 08:52

1
България е една от най-силните държави в еРепублик - толкова силна, че предизвиква завистта на някои от съседите си, които се съюзиха за да ни заличат!В момента България води тежка война с ТУРЦИЯ,която много трудно удържаме..Ела, регистрирай се - ХОРАТА са най-ценният ресурс!!!" Можете да се регистрирате от http://www.erepublik.com/en/referrer/Tonny92

Добави коментар

Водещи новини