Мартин Димитров към Георги Кадиев: Водите ни към катастрофа (видео)

  • 22 ноември 2013 08:32

  • 5354
  • 9
Мартин Димитров към Георги Кадиев: Водите ни към катастрофа (видео)
©

"Хората, които са с най-ниски доходи ще бъдат доволни от необлагаемия минимум, който се въведе". Това каза Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Реформаторския блок в предаването "Здравей, България". "И добави, че догодина лошото събиране на данъците ще доведе катастрофа".

"Правилното действие е да се направи тази първа стъпка за подобряване на живота на най-бедните. Когато има по-добър финансов ресурс може да се премине към пълното премахване на плоския данък". Това каза депутат от Коалиция за България Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в същото предаване. "Нестабилността в държавата се отразява на приходите. Приходните агенции се нуждаят от спокойствие".

"Тази ситуация сами си я докарахте с избора на Пеевски. Финансовата стабилност започва да се разклаща и това е опасно за всички нас", коментира Димитров. "За да скочат пенсиите трябва да расте икономиката, а такъв реално няма. Дори има опасност икономиката ни да навлезе в рецесия".

"Бюджетът може да изпита трудности, но няма да се издъни. Швейцарското правило въвежда правило всяка година да има актуализация, а не както при ГЕРБ три години нищо и на четвъртата нещичко. Без ръст на икономиката е ясно, че няма как да се увеличават социалните плащания и пенсиите, затова правителството ще обърне внимание на бизнеса. Трябва да помогнем да се осигурят нови работни места, да се увеличи минималната работна заплата. Проблемът е, че наистина помагаме с малко и ние го съзнаваме", заяви Кадиев.

"Хората живеят зле и перспективата с това управление е да живеят още по-зле. В бюджета има заложени 1,5 милиарда, които могат да се харчат само по усмотрението на премиера и правителството, което е странно. Такива големи суми досега не са се давали на разположение на властта, които те да си харчат както искат, това е празен чек за властта. Как можете да го гласувате в парламента, без да се знае къде ще отидат тези пари", възмути се Димитров. Той коментира, че има опасност догодина да загубим стабилността си.

"Тези пари отиват във фонд, откъдето ще се взимат по нужда. Инфлацията е много ниска, намалихме цените за тока и парното. Хляба и храните не са станали по-скъпи", заяви Кадиев. "Линията на бедността е 250 лева и аз се гордея, че извън парламента живея добре и не разчитам на заплатата си".

"Ако запазим сегашните темпове на развитие на икономиката ще ни трябват минимум 35 години, за да се подобри живота у нас, което звучи страшно",обяви  Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. "Хората ще излязат на протести, защото няма да могат да си плащат сметките. Хората живеят зле, г-н Кадиев, отворете си очите. С тези темпове на развитие никога няма да догоним Европейския съюз спрямо доходите им.

"В момента протестите са основно на морална основа, аз се опасявам когато те започнат да стават на материална основа. Не ми обяснявайте глупости, аз не съм човек от площада. Няма начин утре ръст на икономиката и доходите да нараснат, трябва ни поне една година", контрира Кадиев.

"Да, живота ще се оправи стига вие да не сте във властта", заяви Димитров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5354 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
гхйгхй

2013.11.22 | 16:49

9
Как ще скочат пенсиите, като вместо да се осигурявам на заплатата която получавам, се осигурявам на минималната? И това не съм само аз, а цяла България!!! Вашите фирми не плащат пълен данък господа! Ако се осигурявам на 800 лева вместо на минималната, ще има повечко парички в касата. Номерата ви край нямат.........

2013.11.22 | 16:26

8
ВСЯКО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ ИДВА НА ВЛАСТ С ПРЕВРАТ И ЗАВЪРШВА С КАТАСТРОФА! ТЕ НЕ МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ!
патилан

2013.11.22 | 16:26

7
От 1989г. насам никой не е дошъл на власт с преврат. За това, че болшинството от народа предпочита да го управляват откровени мошеници сме виновни и останалите, заради това, че една част не гласуват, друга част просто се изнасят, трети само псуваме скудоумието на българския род, а всички заедно просто се приспособяваме към властта на мошениците.

2013.11.22 | 16:25

6
6te opravite ikonomikata,samo kadeto nikoi ne iska da investira vav izmislenata darzava BALGARIA,vie ste tolkova osrani,ne razbrahte li 4e samo idiotite vi viarvat

2013.11.22 | 16:25

5
В България по традиция, всичко е на обратно. Сините са леви, а червените са десни :)

2013.11.22 | 16:24

4
ГЕРБ , БСП , ДПС , СДС и НДСВ са виновни за това ,че България е в най-тежката катастрофа , живеем най-бедно в Европа , най - болни сме , най- малко живеем и най-много умираме ! Никаква икономика ,огромна безработица и 2 млн . по-малко българи за 24 г. !!! Бах ти Европейско-еврейския съюз !
джони

2013.11.22 | 15:50

2
без ..последното изречение за ЕС.....
джони

2013.11.22 | 15:50

1
ето ..имаме участник познал верния отговор..ама е само единнннн...
КОЙ

2013.11.22 | 16:05

3
беше тоя - Мартин Димитров- балалайка!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини