Радослав Рибарски за договора с "Боташ": Фактите от проверката са изключително притеснителни

  • 11 април 2024 18:30

  • 2014
  • 6
Радослав Рибарски за договора с "Боташ": Фактите от проверката са изключително притеснителни
© БНТ

Комисията разглежда голям обем документи в продължение на три месеца. Притеснителни са фактите, изложени в доклада. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Радослав Рибарски, който е и член на парламентарната комисия, която приключи проверката на 13-годишния договор между "Булгаргаз" и турската компания "Боташ", сключен от служебното правителство на Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в началото на 2023 г.

Всички партии видяха какво реално се е случвало при това споразумение. Заплащат се едни капацитети от голям обем газ, резервирани от "Булгаргаз", които под никаква форма не се използват. За цялата 2023 г. от възможни 14 кораба с природен газ да бъдат доставени, реално са доставени кораб и половина, заяви Рибарски.

Заявеният капацитет е изключително голям за нашите нужди. Ние плащаме в цялост обема, който е резервиран, няма гъвкавост спрямо реалните доставки, които правим, плащаме около половин милион долара на ден, независимо дали ползваме капацитета, добави той.

Гуцанов (БСП): Договорът с "Боташ" е национално предателство

Проверяваме изключително притеснителни данни, че в един от месеците е заложен капацитет газ, който не е доставен, но влиза в цените на КЕВР за газа за съответния месец. Ако това се окаже вярно, означава, че хората у нас са били ощетени за съответния месец, подчерта депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от.

Ефектът е, че в момента "Булгаргаз" губи пазарен дял, цените, които предлага, стават неконкурентоспособни, отбеляза Радослав Рибарски.

Той поясни, че договорът с "Боташ" е сключен така, че дори да бъде прекратен, трябва да бъдат платени таксите за целия 13-годишен период, което би довело до огромна неустойка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2014 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 07:42

6
❤️ Г­­­о­р­­­е­­щ­­и­­­ ­­м­­­о­­­м­­и­­­ч­­е­т­­­а­ ­­в­­и­­ ­о­­­ч­­­а­­­к­в­а­т ­­-­ X­­­1­­8­.­­F­­U­­­N

2024.04.12 | 06:19

5
Радев е руски шпионин и трябва да бъде съден за държавна измяна и шпионаж в полза на Русия

2024.04.11 | 23:33

4
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> do.my/aman
Благоизтезар

2024.04.11 | 23:30

3
ФАКТИТЕ.СА.ФАЛИРАНЕ.НА ДЪРЖАВАТА
Анонимен

2024.04.11 | 21:58

2
Това лайно е за разстрел
тошо бай

2024.04.11 | 19:23

1
Радо,отивай за риба!!!

Добави коментар

Водещи новини