Диана Дамянова: Сглобката ще се събере отново след изборите заради Радев

  • 08 април 2024 19:07

  • 2911
  • 12
Диана Дамянова: Сглобката ще се събере отново след изборите заради Радев
© Кадър: БНТ

Ако Главчев иска да има добро и дълготрайно управление, би трябвало да ги маха и двамата и да разчисти терена. Непреведимо е това, което става в България. Не мога да преценя кои са добрите и кои лошите. Това заяви политическият анализатор Диана Дамянова в предаването „Още от деня” по БНТ.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

„Лошото е, че виждаме, че в България няма независими институции, те се използват като бухалки. И двете страни да са лоши – това не може да се случи в последния момент, когато се реди съставът на правителството. Очевидно е, че някакви служби си работят както си искат, държат някакви дела на трупчета и когато му дойде вадят каквото трябва, според политическата конюнктура и това е лошото”, коментира политическият анализатор Веселин Стойнев.

Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" (ПП) нямат канал за пренос на цигари или наркотици. Това, което се случва, е убеждението на българската политическата класа, че избори се печелят чрез натиск от МВР. Това изпитват и двете страни и искат свой министър. Главчев трябва да вземе трети човек, който да удовлетвори всички искания. Истината е, че и двете страни си дават сметка, че тези избори не се развиват в тяхна полза и им трябва министър, за да не бъдат ограбени или да могат да повлияят на честността на вота”, обясни Дамянова.

Акад. Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с Живко Коцев

„На местните избори двете ключови институции, които отговаряха за тях – ДАНС и ЦИК направиха преврат срещу машинното гласуване. Това се оказа бумерангово, защото част от хората отидоха на изборите ядосани от това. Сега може да се получи същото. В тази ситуация на тотално овладяване на институции и почти истерическо пол разделение, не е лош вариант и МВР да бъде разделено – на едните министъра, на другите да е главният секретар. Това МВР е толкова делегитимирано и остане сега с този министър, който в три правителства вече е проблем. Той се оказва по-скоро политически заложник, отколкото политически фактор”, каза Стойнев.

„Беше направена промяна в Конституцията, която даде служебния кабинет изцяло в ръцете на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ПП се борят с каквото могат”, изтъкна колежката му.

По думите на Стойнев динамиката на събитията е толкова голяма, че е трудно да се направи анализ. „Нито едно социологическо изследване в момента не е адекватно. Хората не знаят какво да мислят. Хората не могат да следват случващото се”, отчете той.

„България не може да стигне до някаква решителна промяна, няма такива сили. Няма сили, като избиратели, които да я подкрепят, нито като политически представители, които да изиграят добре мача. Те обикновено губят, защото са по-слабата страна, защото срещу тях има много силно организирана мрежа от власт и зависимости или защото не са достатъчно умни”, обясни Веселин Стойнев.

„На този етап никой не знае дали има някаква причина за този гейт, който се разиграва. Това, което остава в целия български народ е, че всички са маскари и отблъсква избирателите, като добавим и новите политически формации, в следващия парламент ще бъде голяма салата. Няма да можем да изберем правителство в следващите три години”, прогнозира Дамянова. Тя смята, че ако изборите покажат, че има голям разпад в центъра ляво, президентът Радев ще бъде принуден да оглави някакво движение.

„Радев ще бъде новата алтернатива и заплашва не само ПП-ДБ, но и ГЕРБ”, предупреди Стойнев.

„След тези избори ще се озовем в нова дупка. Дотогава ще се е произнесъл и Конституционният съд и би отхвърлил голяма част от промените в Конституцията. Тогава сглобката ще се събере отново”, каза още Дамянова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2911 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ФАТАЛНО

2024.04.09 | 06:38

12
ЩЕ.Е.И.ЗА.ДВЕТЕ.КЛИКИ
Ясен

2024.04.09 | 04:05

11
Значи че, не трябва никой да гласува за партиите в сглобката

2024.04.09 | 02:09

10
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.04.08 | 23:18

9
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.08 | 22:50

8
ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВО и ПРОДЪЛЖИТЕЛИ на ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВОТО - СДС ГЕРБ ПП ДБ ДПС - ПРЕДАТЕЛИ АНТИБЪЛГАРИ (ГРЪКИ АРМЕНИ ГРУЗИ РУМЪНИ МОЛДОВИ УКРИ ФРАНКО-АНГЛО-ГЕРМАНИ ОСМАНИ АМЕРИ ВСИЧКИТЕ ЛАТИНИ ПОМАКОЙ) членове на БКП ПРЕДАЛИ БКП още в 1985г. дори и малко по рано ~ от 1984г. Предателството на Развиващият се Комунизъм в СИВ и Варшавския Договор започва от 1985г./1984г. от Украинеца БАНДЕРОВЕЦ Михаил Горбачов внедрен от Умиращият Запад Украински предател от УССР в СССР. През 1985г. по негов план е извършен Атентат на гара Буново в БГ от бъдещите ДПС, за да се предизвика разпад на Варшавският договор, който да започне от Втората след СССР по МОЩ във Варшавския Договор НРБ. Планът НЕ УСПЯВА и през 1989г. Предателя последовател на Бандера, Михаил Горбачов, който е бил Предател от дете на ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ от ВСВ разпуска СИВ и ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, а 1991г. Разрушава и СССР, като целта му е да разруши и РОССИЯ, но е спрян от ЕЛЦИН вследствие на недоволството на Руския и Украинският народ от Предателството и Разрушаването на СССР от Горбачов, това е единствената заслуга на слабият ЕЛЦИН. Украински Бандеровци на Горбачов са замесени в Атентата на гара Буново от 1985г. и Възродителният процес в НРБ. По това време, както и сега нито Българите, нито Украинците НЕ СА ИСКАЛИ ДА се отделят и да тръгват срещу РОССИЯ, но имплантирани платени Предатели са Назначени да Управляват БГ и УССР. В БГ СДС губят изборите, но ги оспорват и не ги признават, извършват се втори манипулирани избори на които им е ОТЧЕТЕНА МАНИПУЛИРАНА ПОБЕДА. СЪЩАТА ситуация по това време е и в УССР, Украинският НАРОД НЕ ОДОБРЯВА отделяне на УССР от СССР, но УССР е отделена против Волята на Украинският Народ, чрез Манипулации. ТАКА ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА още от 1985г. и ПОСЛЕДВАЛИЯТ я 35г. ПРЕХОД ОТ КОМУНИЗЪМ В ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ. Полит. - Икономическата Война след 2020г. започнала още от 1945г. веднага след края на ВСВ на Яловите САЩ - СЕТА с Колониалния Ялов ЕС - Шенген ПРИКЛЮЧИ. ЕС - ШЕНГЕН е ТОТАЛНО ПОГУБЕН БЕЗ НАДЕЖДА за БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ. Западната ОИСР (САЩ СЕТА + ЕС ШЕНГЕН) е БЕЗ ШАНСОВЕ за РАЗВИТИЕ, следва РАЗРУХА и САМОУНИЩОЖЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ СРОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС - РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ВИЕТНАМ, КУБА, ВЕНЕЦУЕЛА, НИКАРАГУА, АРАБСКИЯ И АФРИКАНСКИЯТ СВЯТ. СРОЧНО, ОЗНАЧАВА ВЕДНАГА!
афера.бг

2024.04.08 | 21:27

6
EКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ НА ПАЧКИТЕ С ПАРИ! „КУЧЕ КАСИЧКА“ – БОЙКО РАШКОВ, ЖИВКО КОЦЕВ С КОНТРАБАНДИСТА СТЕФАН ДИМИТРОВ!
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.08 | 22:06

7
Бойко Рашков и Живко Коцев си делкат д.е.б.е.л.и пачки в компанията на контрабандист: Куче с чекмедже, 2024, три години след победата на добрите сили. Сайтът Афера.бг публикува снимки на пачки със стотици хиляди евро, открити в къщата на контрабандиста Стефан Димитров, човек на Паскал, арестуван по акцията на ДАНС и КПКОНПИ заедно с шефката на агенция Митници Петя Банкова. На снимките се вижда Бойко Рашков на маса със същото кученце, главният секретар на МВР Живко Коцев, на когото контрабандиста е звъннал в момента на ареста си, със същото кученце. Има снимка и на камиона с контрабандните цигари откъдето текат пачките, както и много снимки от апартамента на контрабандиста със същото кученце и различни по вид пачки с пари. Снимките са от телефона на контрабандиста и са автентични.

2024.04.08 | 21:10

5
Къв е тоя урод

2024.04.08 | 21:09

4
Идиоти
Цв

2024.04.08 | 20:38

3
Хайде пак гласувайте за тия продажни мутри! То е ясно, че се пече Сглобка 2! Изроди!
Благоизтезар

2024.04.08 | 20:26

2
МОРЕ.КАКО.ЕВРИБАРИ ТАКТИКА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини