Петър Чолаков: Служебното правителство е на ГЕРБ и ДПС, Радев е "гумен печат"

  • 05 април 2024 17:43

  • 11243
  • 17
Петър Чолаков: Служебното правителство е на ГЕРБ и ДПС, Радев е "гумен печат"
© Нова Нюз

Политическата отговорност носи този, който създаде този кабинет – г-н Главчев, както и политическите сили, които стоят зад това правителство. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз политологът Петър Чолаков в отговор на въпрос кой трябва да носи отговорност за предложения днес състав на служебно правителство от номинирания за служебен премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Аз виждам основно влияние на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, имайки предвид, че и министър-председателят е близък до партията. Поглеждайки и министрите, мисля, че доста силно, доминиращо е влиянието на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това правителство е на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, с някои бележки под линия, заяви Чолаков.

По думите му след промените в Конституцията ролята на президента Радев при съставянето на служебния кабинет е сведена просто до "гумен печат".

След конституционните промени той не носи и политическата отговорност. Дали изборите ще бъдат честни, отговорността пада на плещите на г-н Главчев и на министрите, които е избрал, посочи политическият анализатор.

По думите му, ако има натиск за смяна на някого от номинираните за министри, той ще мине по-скоро през медиите. Обикновено това е пътят – чрез дискредитация на една или друга фигура в публичното пространство. Ако някой от министрите бъде дискредитиран, той може да бъде сменен от г-н Главчев до вторник, посочи Петър Чолаков.

Главчев обяви имената на министрите. Радев: Отиваме на избори 2 в 1 на 9 юни

Той коментира и скандалите около вътрешния министър в оставка и номиниран за служебен министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

Над главата на г-н Стоянов от месеци насам са се събрали буреносни облаци, още от протестите срещу Българския футболен съюз и Борислав Михайлов. И досега този човек си стои на поста, тъй като според мен зад него има интереси от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Така че според мен по-скоро той няма да бъде сменен, отбеляза Чолаков.

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ще бъдат опозиция на сегашния служебен кабинет и по този начин ще се опитат да върнат доверието на избирателите се, които са се отвърнали от тях. Това ще е трудно, по-скоро няма да успеят, прогнозира политологът.

Надявам се изборите да бъдат честни. И г-н Главчев, и Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, и всички, които правят изборите, ще бъдат следени под лупа. Мисля, че изборите ще бъдат честни. Ще има нарушения, но се надявам да не бъдат драстични. Това, че европейските и парламентарните избори ще са на една дата, е хубаво, защото вероятно ще има малко по-висока избирателна активност, каза още Петър Чолаков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11243 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
ГУМЕНЕ

2024.04.07 | 13:16

17
БЪРЗО ВАДИ ЦИЦКАТА ДА НАКЪРМИШ НЕ ДОНОСЕНИТЕ, НО ЗЛОБНИ ! БЪЛГАРСКИ КО ПЕЛДАЦИ!
Кольо

2024.04.06 | 04:49

16
Отговорност изцяло трябва да носят сега Христо Иванов и Атанасов а не да се измъкват на пръсти - ни лук яли ни лук мирисали. Те натвориха всичката тая отврат!

2024.04.06 | 01:44

15
Много

2024.04.06 | 00:01

14
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox
георги

2024.04.05 | 22:33

13
ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ ГН.ЧОЛАКОВ -ТАКА Е !!

2024.04.05 | 22:13

12
РАДЕВ, ПУТИН, ВОЛГИН, КОСТАДИНОВ, МИТРОФАНОВА, ЛИДЕРИ НА ДНЕШНИЯ ДЕН!

2024.04.05 | 20:43

11
Всички евроатлантически правителства у нас се провалиха досега и закопаха България на дъното на ЕС ! Най - бедната , най- окрадена и ограбена държава ! Изправена пред унищожение ! Виновни и наказани няма , защото те са управляващите !

2024.04.05 | 20:24

10
Да, така е. Благодарение на Х. Иванов.

2024.04.05 | 20:16

9
Долен педерас
то

2024.04.05 | 20:11

8
е за малко така или иначе

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини