Политолог: Останат ли настоящи министри в служебния кабинет, ще е успех

  • 01 април 2024 12:24

  • 862
  • 1
Политолог: Останат ли настоящи министри в служебния кабинет, ще е успех
© Булфото (архив)

През последните дни политиците ни се разбързаха да направят възможен вот 2 в 1 на 9 юни. Как ще се конструира новото служебно правителство, какво спешно наложи да се спре ротацията и да се върви към предсрочни избори, защо остават въпросителните, питаме политолога доц. Борис Попиванов.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Политологът коментира казаното, че ще се търсят експерти за служебното правителство от Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, кандидат за служебен премиер така:  "В България е трудно да се намери екип от експерти, които да нямат никаква политическа или партийна биография и заедно с това да бъдат готови да приемат такива постове. В трудна ситуация се намираме."

"През март, основният въпрос беше, кой ще носи отговорност, ако има предсрочни избори, сега влизаме в питането, кой ще носи отговорност за служебния кабинет.", каза още доц. Попиванов. Той посочи, че вече започнаха обвиненията, че това ще бъде правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, дори честността на изборите се поставя под въпрос, без да се знае от говорещите - състава на кабинета.

"Имаме твърдение на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, което не е опровергано от никого, че Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в е бил единственият от кандидатите за служебен премиер, който се е съгласил да поеме поста.", каза политологът. Той смята, че подозрения за намеса на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в избор процес вече ще са очевидни, независимо дали са подплатени с факти или не. 

"Категорично смятам, че конституционните промени са лошо замислени, не отчитат политическите и обществените реалностите в страната, създават предпоставки за колизии с принципа на отговорност и разделение на властите.", заяви доц. Борис Попиванов. 

Проф. Тодоров: Партиите губят и последните остатъци престиж

Последвайте канала на

Радина Лазарова
862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.01 | 14:22

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини