Проф. Тодоров: Партиите губят и последните остатъци престиж

  • 01 април 2024 09:35

  • 1677
  • 14
Проф. Тодоров: Партиите губят и последните остатъци престиж
© Булфото (архив)

Електоралната стена ще бъде основното препятствие за политическите партии. Гражданите не просто са се уморили от безкрайната поредица безрезултатни предсрочни избори, но партиите губят и последните остатъци от своя престиж. Това мнение изрази в интервю за БНР политологът и преподавател в НБУ проф. Антоний Тодоров.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Гражданите вече се отнасят към политическите партии не просто скептично, а започва да се усеща омраза, смята той.

Янаки Стоилов: Едва ли Радев ще може да откаже назначението на министър, който му е предложен от Главчев

Нямаме опит в един и същи ден да имаме европейски и национални избори. Ще пострадат европейските избори, които имат характера на второстепенни, коментира Тодоров в предаването "Преди всички".

"Вътрешната политика ще надделее. Европейската ще бъде оставена настрана, ще бъде забравена."

Няма да му е лесно на служебния премиер. Хубаво е да се има предвид, че от всички посочени за позицията единствено той се е съгласил да заеме този пост, посочи Антоний Тодоров във връзка с конституционните промени, които ограничиха кръга от лица, от които президентът избира служебен министър-председател.

"И двама да са, това е доста рисковано. Трябва да се помисли по въпроса. Набързо направената промяна създаде такъв проблем."

"Аз лично се съмнявам, че има собствена домова книга. Той има своята история, свързана с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в", каза политологът за Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. По думите му, сред министрите ще има такива, посочени от лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в или най-малкото фигури, за които той не се е възпротивил.

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с мълчат за Главчев, "защото това вероятно ги устройва, те по-скоро са доволни", допълни Тодоров. Според него при представянето на кандидатите за министри "ще има бурни дебати и тогава ще се намеси ДПС".

Има основания да се опасяваме от натиск и лобиране за подобно правителство с кратък хоризонт на действие, защото риба се лови най-добре в мътна вода, отбеляза още политологът.

"В тези условия различни лобита ще натискат за едно или друго. Рискът със сигурност съществува и това е една опасност при новата уредба."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1677 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Тенев

2024.04.01 | 10:00

1
Те отдавна нямат!

2024.04.01 | 10:02

2
profesore vajnoto za partiite sa krajbite a ne prestijat toi prestijat e za malounite izbirateli a ne za partiite
ne

2024.04.01 | 10:03

3
profesore vajnoto za partiite sa krajbite a ne prestijat toi prestijat e za malounite izbirateli a ne za partiite
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНС

2024.04.01 | 10:22

4
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

2024.04.01 | 12:10

10
ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ПРОДАЖНИ РУСОФИЛИ, КОМУНИСТИЧЕСКИ БЕЗРОДНИЦИ !!!

2024.04.01 | 11:09

5
Това е целенасочено. Колкото повече се откажат от гласуването, тошкова по-голямо влияние имат копейкин, резидента чорапов, кyPнела, чалгарите инвсякакви нефелни герои.

2024.04.01 | 11:44

6
къв копейкин пак сънуваш, цървул? и ти ли си от алабаловците, говньо?

2024.04.01 | 11:55

7
Държавата да спре да ги финансира с нашите пари!

2024.04.01 | 11:55

8
е нали те са държавата и те си определят правилата

2024.04.01 | 11:56

9
престиж? омразата е най- малкото, което българите изпитват към тези в парламента!

2024.04.01 | 12:33

11
Какви партии, какви пет лева.

2024.04.01 | 12:59

12
ПРОМЯНАТА - Предателството на Развиващият се Комунизъм в СИВ и Варшавския Договор започва от 1985г. от Украинеца БАНДЕРОВЕЦ Михаил Горбачов внедрен от Умиращият Запад Украински предател от УССР в СССР. През 1985г. по негов план е извършен Атентат на гара Буново в БГ от бъдещите ДПС, за да се предизвика разпад на Варшавският договор, който да започне от Втората след СССР по МОЩ във Варшавския Договор НРБ. Планът НЕ УСПЯВА и през 1989г. Предателя последовател на Бандера, Михаил Горбачов, който е бил Предател от дете на ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ от ВСВ разпуска СИВ и ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, а 1991г. Разрушава и СССР, като целта му е да разруши и РОССИЯ, но е спрян от ЕЛЦИН вследствие на недоволството на Руския и Украинският народ от Предателството и Разрушаването на СССР от Горбачов, това е единствената заслуга на слабият ЕЛЦИН. Украински Бандеровци на Горбачов са замесени със случката на гара Буново от 1985г. и Възродителният процес в НРБ. По това време, както и сега нито Българите, нито Украинците НЕ СА ИСКАЛИ ДА се отделят и да тръгват срещу РОССИЯ, но имплантирани платени Предатели са Назначени да Управляват БГ и УССР. В БГ СДС губят изборите, но ги оспорват и не ги признават, извършват се втори манипулирани избори на които им е ОТЧЕТЕНА МАНИПУЛИРАНА ПОБЕДА. СЪЩАТА ситуация по това време е и в УССР, Украинският НАРОД НЕ ОДОБРЯВА отделяне на УССР от СССР, но УССР е отделена против Волята на Украинският Народ, чрез Манипулации. ТАКА ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА още от 1985г. и ПОСЛЕДВАЛИЯТ я 35г. ПРЕХОД ОТ КОМУНИЗЪМ В ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ. Полит. Икономическата Война след 2020г. на Яловите САЩ - СЕТА с Колониалния Ялов ЕС - Шенген ПРИКЛЮЧИ. ЕС - ШЕНГЕН е ТОТАЛНО ПОГУБЕН БЕЗ НАДЕЖДА за БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ. Западната ОИСР (САЩ СЕТА + ЕС ШЕНГЕН) е БЕЗ ШАНСОВЕ за РАЗВИТИЕ, следва РАЗРУХА и САМОУНИЩОЖЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ СРОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС - РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН, СЕВЕРНА КОРЕЯ, АРАБСКИЯ И АФРИКАНСКИЯТ СВЯТ. СРОЧНО, ОЗНАЧАВА ВЕДНАГА!

2024.04.01 | 14:25

13
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини