Екатерина Михайлова: КС възстанови някои от правомощията на президента

  • 28 юли 2024 10:26

  • 1116
  • 2
Екатерина Михайлова: КС възстанови някои от правомощията на президента
© Нова тв

„Измененията в Конституцията не бяха само по отношение на съдебната система, а и на служебната власт. Конституционният съд  възстанови някои от правомощията на президента. Възстановиха му права да връща назначения в съдебната власт”. Това обясни в студиото на „Събуди се” бившия депутат и преподавател по Конституционно право проф. Екатерина Михайлова.

Според нея решението на КС е било очаквано, защото много от въпросите, когато бяха дискутирани в Конституционната комисия, се говореше, че могат да отпаднат.

„Разочароващо е, защото по много малко от нещата съдиите имат единно мнение. Ако може да няма Велико народно събрание, ще е по-добре. Не знаем какво ще излезе. Ако има добронамереност сред политиците, по решението на КС, което е разписано като пътна карта - по нея могат да се направят тези промени”, посочи тя.

Андрей Райчев: Няма да излезем скоро от политическата криза

По думите ѝ винаги е имало политически лица в състава на Конституцонния съд. Според нея не е добре сегашният ВСС да избира нов главен прокурор.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1116 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.28 | 11:20

2
Откакто имаме този президент България затъна в блато!Най некадърният от всички!
Емѝ...бум бум в анала- МИРОСЛАВ ИБАНИЯ КАТИЛА

2024.07.28 | 10:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево, на 49 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

Добави коментар

Водещи новини