"Продължаваме Промяната" и "Демократична България" ще се явят съвместно и на европейските, и на националните избори

  • 31 март 2024 16:31

  • 2029
  • 28
© Novini.bg

"Продължаваме Промяната" и "Демократична България" ще се явят съвместно и на европейските, и на националните избори, обяви на брифинг съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

"Заедно сме силни и представляваме една общност. Искаме да сме първа политческа сила, за да покажем, че българският народ стои зад идеята България да е нормална европейска държава. Можеше до края на годината да влезем напълно в Шенген и да сме в еврозоната, сега просто се отлага с няколко месеца", добави той. 

С голямо удоволствие искам да кажа, че хората зад мен са генералите на промяната, които ще започнат да водят следващата кампания, които ще водят партията. Заедно коалицията ПП-ДБ ще покаже, че България може да бъде нормална европейска държава. Не предадохме принципите си и няма да ги предадем. Вярваме, че бъдещето пред нас ще е по-добро.

Христо Иванов: Очакваме служебен кабинет без Калин Стоянов и Александър Йоловски

"За тези няколко години, откакто "Продължаваме Промяната" влиза и излиза от властта, България е постигнала изключително много. Ако вземем последните последните данни на Евростат, наваксването - колко сме богати, спрямо средноевропейските нива: 2009 г. сме на 44%, 2020 г. сме на 54%, 2023 г. сме на 64%, спрямо средноевропейските нива. Оттук-нататък пътят е ясен. Искаме България да стане нормална европейска държава. Искаме тези 64% да станат и над 100 и да сме по-богати от средните европейци. За тази цел трябва да имаме истински регулатори, правосъдие. Мачът да не е предварително отговорен", каза Асен Василев от своя страна.

Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанов, Искрен Митев, Христо Петров - Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров - това са имената, които "Продължаваме промяната" предлагат да влязат в общата листа на ПП-ДБ за европейските избори. Имената са били одобрени на Националната конференция на "Промяната", която започна вчера в НДК. Те нямат подредба, тъй като първо трябва да се обсъдят с коалиционните партньори от "Демократична България", след което да се подредят в обща листа. По всяка вероятност обаче Минчев ще бъде първи.

На конференцията ПП са избрали и нов Изпълнителен съвет. В него влизат съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, акад. Николай Денков, депутатите Даниел Лорер, Калина Константинова, Никола Минчев, Венеция Нецова-Ангова, Христо Петров - Хазарта, Венко Сабрутев, бившият регионален министър Андрей Цеков, кметовете на Пазарджик и Благоевград - Петър Куленски и Методи Байкушев, както и бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова. Те бяха представени от Петков като "генералите на промяната", които ще работят за следващите избори.

"Евролистата беше изцяло избрана от общото събрание, без предварителни уговорки и запазени места. Това се случи на Изпълнителния съвет, а сега и на Националния съвет. Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно - "Продължаваме промяната" и "Демократична България", каза Кирил Петков.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2029 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2024.03.31 | 20:40

28
И ЩЕ ПОТЪНАТ ЗАЕДНО!!!!!!
НАКОЛНЕКИ ГРУЗЗ 200

2024.03.31 | 20:04

27
БАШ П,а,ч,,а,в,р,а,т,а от Държавна неСигурност-Тр)ДАНС Петкана Сертова в Неизвестност !!! При МОМЧИЛ я няма, търсете я по Г,е,й Бардаците и Т,р,а,в,е,с,т,и, т Пиаците докато още Мърда !!! К,У,Р,В,И,Т, Е-Доносници от Тр)ДАНС първо се ИЗНАСИЛВАТ после се УБИВАТ !!!

2024.03.31 | 19:50

26
ПРОМЯНАТА - Предателството на Развиващият се Комунизъм в СИВ и Варшавския Договор започва от 1985г. от Украинеца БАНДЕРОВЕЦ Михаил Горбачов внедрен от Умиращият Запад Украински предател от УССР в СССР. През 1985г. по негов план е извършен Атентат на гара Буново в БГ от бъдещите ДПС, за да се предизвика разпад на Варшавският договор, който да започне от Втората след СССР по МОЩ във Варшавския Договор НРБ. Планът НЕ УСПЯВА и през 1989г. Предателя последовател на Бандера, Михаил Горбачов, който е бил Предател от дете на ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ от ВСВ разпуска СИВ и ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, а 1991г. Разрушава и СССР, като целта му е да разруши и РОССИЯ, но е спрян от ЕЛЦИН вследствие на недоволството на Руския и Украинският народ от Предателството и Разрушаването на СССР от Горбачов, това е единствената заслуга на слабият ЕЛЦИН. Украински Бандеровци на Горбачов са замесени със случката на гара Буново от 1985г. и Възродителният процес в НРБ. По това време, както и сега нито Българите, нито Украинците НЕ СА ИСКАЛИ ДА се отделят и да тръгват срещу РОССИЯ, но имплантирани платени Предатели са Назначени да Управляват БГ и УССР. В БГ СДС губят изборите, но ги оспорват и не ги признават, извършват се втори манипулирани избори на които им е ОТЧЕТЕНА МАНИПУЛИРАНА ПОБЕДА. СЪЩАТА ситуация по това време е и в УССР, Украинският НАРОД НЕ ОДОБРЯВА отделяне на УССР от СССР, но УССР е отделена против Волята на Украинският Народ, чрез Манипулации. ТАКА ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА още от 1985г. и ПОСЛЕДВАЛИЯТ я 35г. ПРЕХОД ОТ КОМУНИЗЪМ В ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ. Полит. Икономическата Война след 2020г. на Яловите САЩ - СЕТА с Колониалния Ялов ЕС - Шенген ПРИКЛЮЧИ. ЕС - ШЕНГЕН е ТОТАЛНО ПОГУБЕН БЕЗ НАДЕЖДА за БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ. Западната ОИСР (САЩ СЕТА + ЕС ШЕНГЕН) е БЕЗ ШАНСОВЕ за РАЗВИТИЕ, следва РАЗРУХА и САМОУНИЩОЖЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ СРОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС - РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН, СЕВЕРНА КОРЕЯ, АРАБСКИЯ И АФРИКАНСКИЯТ СВЯТ. СРОЧНО, ОЗНАЧАВА ВЕДНАГА!
ПеПерасти гадни сър

2024.03.31 | 18:54

23
....................."Продължаваме Промяната" и "Демократична България" ще се явят съвместно и на европейските, и на националните избори....................ха, ха, ха - Гела Мара и Камшик Тодора - хвани едните и ги удари в другите. По отделно може и да не влязат в НС.
Лена на Киро и Миро

2024.03.31 | 18:56

25
Ужас - на Лена Мустака жопата е станала като огромна и широка като на испански галеон. Тази жена явно само плюска и лежи по гръб.

2024.03.31 | 18:24

22
PARTIA ME4 6TE SE RAKOVODI OT INTERESITE NA NARODA A NE OT INETERESITE NA POLITICITE I VSI4KATA POLI TI4ESKA IZMET PRI BAI STAVRI OBE6TANO ISPALNENO PARTIA ME4

2024.03.31 | 18:55

24
Няма такава партия, дето интересите на народа....дрън, дрън. Собствена облага, собствена облага през чужди интереси, комисионни от обречени проекти, държавни поръчки за свои фирми, с завишена стойност, и пр

2024.03.31 | 18:22

21
i zaradi tva mnogo ot izberatelite na pepe 6te izbqgame vav partia me4 poneje se koalirate s ibrik4iite i sas tez otaiki ot da bg
Фичо

2024.03.31 | 17:42

20
Тогава, на изборите ако има нормални българи тея от ДБ и ПП не трябва да имат повече от 5 %.
БРАВО

2024.03.31 | 17:42

19
Идеята била каза ристьо правителството на плъха да станело служебно но ГЕРБ не били съгласни. Искали пепетата пак да си имат ала бала но нема.
Привърженик на ПП- ДБ

2024.03.31 | 17:39

18
Толкова ми е кеф, че искам дружно да се треснем и издухаме.
КРАЙ

2024.03.31 | 17:37

17
С.ПЕДАЛИТЕ.МАМКА.ВИ

Добави коментар

Водещи новини