Майката на Пейо Пеев: Заподозрените в убийството на сина ми продължават да ни атакуват

  • 09 май 2024 08:50

  • 1943
  • 5
© бТВ

Не се чувствам особено добре след всичко случило се и при липсата на моя син. Случаят продължава да се развива. Нещата са много неспокойни. Продължават атаките от страна на заподозрените в убийството. Безпокоят ни и опитите им да вземат децата.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ Иванка Пеева - майка на убития Пейо Пеев. Вчера близки и приятели на Пейо излязоха на протест пред Съдебната палата. Те са против решението на Софийския апелативен съд да пусне под домашен арест Габриела Пеева.

„Пускането на Габриела под домашен арест ще ѝ даде възможност наистина да се бори да вземе децата си, да ги отглежда. Надявам се, че компетентните органи ще положат всички усилия. Вярвам в техния професионализъм“, каза още Иванка Пеева.

По думите ѝ съдът не разполага с достатъчно данни за здравословното и психическо състояние на Габриела Пеева.

„Не знам в тази ситуация кой може да гарантира, че ако децата останат при нея, няма да им се случи нищо лошо – нито физически, нито психически. Това е много голяма отговорност. Знаете, че има много случаи, в които майки посягат на децата си“, каза още майката на убития Пейо.

Според нея, за да се вземат мерки, първо трябва да се изчака решението на съда и наказателния процес.

Иванка обясни, че още с встъпването на заповедта за настаняване на децата при тях, те са започнали работа с детски център.

„Големият ни внук редовно се среща с психолог, както и ние. Социални работници идват на проверки, за да видят как се грижим за децата и в какво състояние са те. Контролът при нас е непрекъснат от инстанциите, които са ни ги поверили“, обясни още тя.

Категорично майката на убития Пейо заяви, че децата са напълно здрави и твърденията на Габриела Пеева в съда са „неистина“:

„Едното дете дойде с мелатонин и се опитваше да си впръсква вечер в гърлото. Бебето също беше с капки. Но децата нямат нужда от приспивателни“, обясни още Иванка.

Пред „Тази сутрин“ тя сподели, че отношенията им с биологичния баща на едното им внуче Велико поддържат комуникация и са в добри отношения.

„Той е баща, който има право да види детето си, въпреки че е бил ограничаван. Интересува се как е детето, купува неща, които са необходими за него. След като бе доказано, че той е биологичният баща, посещава детето често и полага грижи доколкото е възможно. В добри отношения сме и с неговото семейство. Всички сме пострадали – ние загубихме сина си, а те все още нямат достъп до тяхното дете и внуче“, в заключение каза майката на убития Пейо.

Габриела Славова не е виждала децата си, откакто е пусната под домашен арест

Припомняме, че убийството на Пейо Пеев беше извършено в началото на тази година в София. За него са обвинени съпругата му 33-годишната Габриела Славова и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова.

Престъплението беше извършено през януари в София. Разследването показа, че мъжът е убит на 18 януари в автомобил в кв. „Изгрев“. Тялото беше открито по-късно в опожарената кола в гориста местност в подножието на Витоша.

Първоначално под стража беше задържана само майката на Габриела – 54-годишната Красимира Трифонова. Съпругата на Пейо Пеев беше оставена под домашен арест, за да се грижи за двете ѝ деца – на 4 месеца и 6 години.

После стана ясно, че децата са настанени от социалните при роднини и на 31 януари 33-годишната Славова беше отведена в ареста.

Във връзка с разследването на престъплението започна да се разплита и друг казус – бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков претендира, че е биологичен баща на по-малкото дете. Той започна битка за правата над сина си.

Оказа се дори, че Велико Минков е бил сред първите задържани, след като е открито тялото на Пейо Пеев.

След убийството децата на Габриела Славова бяха настанени при родителите на убития Пейо Пеев и оттогава те се грижат за тях.

Преди дни Апелативният съд в София пусна 33-годишната жена под домашен арест. Мотивите на адвокатите ѝ са, че тя е невинна и иска да се грижи за децата си. Засега няма информация те да са предоставени на нейните грижи.

Адвокатът на Минков -  Пламен Борисов коментира, че оттук насетне е въпрос на процедури колко бързо ще приключи това дело и колко бързо Минков ще бъде вписан и признат юридически за баща на детето.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1943 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 06:31

5
❤️ Г­­­о­­р­­­е­щ­­­и­ ­м­­о­­м­­­и­­­ч­­е­­т­­­а­­ ­в­­и­­­ ­­о­ч­­­а­­­к­в­­а­­­т ­­-­ X­­1­8­.­­F­­U­N

2024.05.09 | 11:37

4
Колко пари им платиха, за да пуснат убийцата изрод? Да пострадат те от такава

2024.05.09 | 09:59

2
АПЕЛАТИВНИЯТ. СЪД. ПУСНА ЕДНА. ОТ. СЪДИСТКИТЕ УБИЛИ. ПЕЙО. АЛОООО, БЪЛГАРСКИЯТ. СЪД, ТЕЗИ. ДВЕТЕ. СА САДИСТИЧКИ. УБИЙЦИ, НЕ. ДАВАЙТЕ. ДЕЦАТА. НА. МАЙКАТА. САДИСТ. ЗАЩОТО ЩЕ. ПОСТРАДАТ. ПОСЛЕ. ВАС КОЙ. ЩЕ. ВИ. СЪДИ. ЧЕ. СТЕ. ГО. ПОЗВОЛИЛИ.

2024.05.09 | 11:35

3
Тая е ПСИХОПАТКА и не ги е гледала и ги е упоявала изглежда и е адски опасна

2024.05.09 | 09:49

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини