"Облак от винарки в парламента“: "Възраждане" отново си спретнаха скандал с Манол Пейков

  • 07 март 2024 12:04

  • 3291
  • 24
"Облак от винарки в парламента“: "Възраждане" отново си спретнаха скандал с Манол Пейков
© Булфото архив

Депутатите приеха на първо четене законопроекта за насърчаване на научните изследвания и иновациите, чийто вносител е Министерският съвет.

Вчера депутатите започнаха дебатите по предлаганите текстове, но пленарното време не стигна, за да вземат отношение всички желаещи и проектът да бъде гласуван.

Бе гласувано и срокът между двете четения да бъде три седмици.

С приемането на нов закон се цели трайното законодателно уреждане на обществените отношения, свързани с научноизследователската и иновационната дейност и съгласуваност при прилагането на обща политика за развитие на научните изследвания и иновации. В него е заложено насърчаването на научните изследвания и иновациите да се извършва чрез изпълнението на многогодишна Рамкова програма за научни изследвания и иновации, която ще определи обхвата, областите и дейностите за тяхното финансиране в съответствие с националните стратегически документи.

Депутатите гласуваха и приеха оставката на кабинета „Денков“

Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на предупреди за възможна злоупотреба заради предвидената опция Центровете за компетентност и върхови постижения да бъдат поети от юридически лица с нестопанска цел. Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в от ПП-ДБ пък призова за регионализация на научните изследвания, за да се отприщи икономическия потенциал на отделните райони.

Ивайло Папов от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ смята, че това е поредният опит на МС да решава едни проблеми, които не им се получават. Румен Гечев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е пък посочи, че проблем представлява фактът, че пише, че стратегията за развитие на научните изследвания в България се приема от МС, и попита не трябва ли тази стратегия да бъде обсъждана в парламента по предложение на МС и приемане в парламента, след като тя трябва да е дългосрочна. Според него не може стратегията да бъде обвързана само с програмите за научни изследвания на Европейката комисия и Европейския съюз.

Депутатите приеха на първо четене и промените в Закона за насърчаване на инвестициите, в който са записани мерки за помощ за насърчаване на инвестициите се прилагат в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) № 651/2014. като многосекторна схема за регионална инвестиционна помощ и схема за помощ за обучение. Инвестиционният проект води до нетно увеличение броя на служителите в съответния стопански субект в сравнение със средния им брой през предходните 12 месеца, след приспадане от броя на създадените работни места през този период, изразени в единици труд за година.

Предвижда се всяко работно място да е заето до три години от приключването на инвестицията, както и то да се запазва в съответния регион за най-малко пет години от датата, на която на длъжността е назначено лице за първи път.

С промените се предвижда също най-малко 25% от допустимите разходи за материални и нематериални активи да се финансират чрез собствени ресурси или чрез външно финансиране под форма, която изключва публична подкрепа. Досега изискването беше за 40% от приемливите разходи да са собствени.

Депутатите гласуваха в срок от три месеца след влизането в сила на закона правилникът за прилагането му да се приведе в съответствие с него и с Регламента на ЕС, като е посочено, че схемата за регионална инвестиционна помощ и схемата за помощ за обучение са със срок на валидност до 31 декември 2023 г. Схемата за регионална инвестиционна помощ и за помощ за обучение, освободени от задължението за уведомяване, няма да се прилагат до привеждането на правилника в съответствие с Регламента.

Министърът на иновациите и растежа, който е администратор на помощ, ще изготвя обобщена информация за всяка схема и ще я предоставя на Европейската комисия по реда и в сроковете, предвидени в Закона за държавните помощи и Регламент (ЕС) № 651 от 2014.

Със 129 гласа "за" народните представители приеха на първо четене и Законопроект за ратифициране на Консултантски център INVESTEU по споразумение между Министерството на иновациите и растежа и Европейската инвестиционна банка за консултантски услуги.

Споразумението е подписано в София на 2 ноември 2023 г. В доклада на комисията по европейски въпроси се отчита необходимостта от предоставяне на консултантски услуги от страна на международна финансова институция с цел проучване и изготвяне на структурна целесъобразност и ефективност на Българската банка за развитие и Фонд мениджър на финансови инструменти в България и да се оформи стратегия за преструктуриране. Въз основа на направеното проучване се очаква предложение за оптимизация в структурите и на двете финансови дружества. Възнаграждения за осъществяване на консултантските услуги към Европейска инвестиционна банка не се предвиждат, се казва в доклада на комисията.

В хода на дискусиите Манол Пейков се обърна към Цончо Ганев и групата на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“: „Колкото пъти извадите от джобчето портативната писалчица, за да напишете на дъската на живота думата „патриотизъм“, толкова пъти прозира отдолу думата „Путин“ и думата „подлога“. Моля, придържайте се към по-прости и разбираеми за колегите ви понятия“.

„Обидно е за институцията парламент да говорят хора, които са в нетрезво състояние, крещят, залитат, едвам ходят, с едни и същи дрехи една седмица, вмирисани, гнусни. Наздраве, Маноле!“, отвърна Ганев.

Явор Божанков също се изказа от трибуната: „Цончо Ганев е истински мъжкар, с тази строга прическа лъха на тестостерон. В речника срещу думата „мъжкар“ стои негова снимка, с излизанията му на трибуната комплексира всички мъже в залата.“

"Възраждане": Манол Пейков лъха на алкохол, той: пиенето не е един от пороците ми

„Цончо Ганев се пръска с парфюм „Тройнор“ и не може обонянието му да усети финеса на френските парфюми – това е негов проблем", допълни още Пейков.

Стоян Таслаков пък заяви, че в залата се е заселил „облак от винарки“.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3291 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2024.03.07 | 11:01

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
Емѝ...Z = зашли О = отсосали V = вьiшли-ИБАНА СЪМ

2024.03.07 | 11:38

2
Ще духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество! Слава Украини ✌
Емѝ...гълтам цигански уйове-МИРОСЛАВ ПСИХОТО

2024.03.21 | 10:55

21
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55, Z = зашли О = отсосали V = вьiшли, Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумо

2024.03.07 | 13:20

16
МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е туморМИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е туморМИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е туморМИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е туморМИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор МИРО е тумор
баба гицка

2024.03.07 | 12:21

4
Ще духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество! Слава Украини ✌

2024.03.07 | 11:46

3
Иззедници
СТЕ.ГО

2024.03.07 | 12:36

5
ЛАПАС.ПО.РОЗОВИ ПАНТОФКИ

2024.03.07 | 12:37

6
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
ПЕЙКОВ

2024.03.07 | 12:41

7
ГОЛЯМ.БОЙ.ЩА.ИБА
ВСИЧКИ

2024.03.07 | 12:43

8
КНИГОИЗДАТЕЛИ.ТАКИ ВА.ГЛАВОЧИ.ЛИ.СА
ТОЗИ

2024.03.07 | 12:44

9
ЕРОДЕН.НЕЧИСТОПЛЪТНИК
ПРИ.ТАКЪВ

2024.03.07 | 12:45

10
КНИГОИЗДАТЕЛ.ЕДНА КНИГА.ДА.НЕ.ПРОЧЕТЕЖ

2024.03.07 | 13:39

17
майка му е издател, а тоя е леке, видях го на панаира какви глупости говореше

2024.03.07 | 12:57

13
Ти явно не си прочел ни една от никой издател.
ПОВЕЛИТЕЛЯ

2024.03.07 | 12:46

11
НА.ВИНАРКИТЕ

2024.03.07 | 13:01

14
пак по добре от кочо,повелителят на свинарките

Добави коментар

Водещи новини