Депутатите приеха промени в закона за забрана на химическото оръжие и ратифицираха международни документи

  • 15 февруари 2024 12:46

  • 219
  • 1
Депутатите приеха промени в закона за забрана на химическото оръжие и ратифицираха международни документи
©

Депутатите приеха на първо четене законопроект за изменение на Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори. Вносител на промените е Министерският съвет. 

Със законопроекта се добавят две групи токсични химически вещества към Приложение № 1 на закона, на които ще се осъществява контрол на производството, придобиването, съхраняването и употребата. В Република България няма дружества, извършващи дейности с химически вещества, посочени в Приложение № 1, нито юридически лица, извършващи тяхното производство, придобиване, съхранение и употреба, се посочва в доклада на икономическата комисия в парламента.

С цел подобряване на регулаторната политика на България със законопроекта се предвижда създаване и поддържане на публичен регистър на лицата, осъществяващи дейности в приложното поле на закона за забрана на химическото оръжие, при спазване изискванията на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Парламентът единодушен за нови промени за насърчаване на заетостта

Парламентът ратифицира и международни документи, по които България е страна - Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, Конвенция № 155 и Конвенция № 187 на Международната организация на труда, свързани с безопасността и здравето при работа, както и Споразумението за защита на инвестициите между Европейския съюз и Република Сингапур.

След тези гласувания, заместник-председателят на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са закри днешното пленарно заседание поради изчерпване на дневния ред.  

Последвайте канала на

Росица Валентинова
219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:02

1
❤️ Г­о­­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­­о­м­и­ч­е­­­т­­­а­­­ ­в­­­и­­ ­­о­­ч­­а­­­к­­в­а­­т ­­­-­­ X­­­1­­8­.­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини