Явор Божанков: Нови избори няма да дадат радикално нова картина

  • 05 март 2024 10:38

  • 982
  • 22
Явор Божанков: Нови избори няма да дадат радикално нова картина
© Фейсбук/Явор Божанков

 "В меморандума е записано - без партийни кадри, без ярки политически фигури в държавните регулатори. Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не са съгласни, очакваме да видим те какво предлагат. Тогава всяка формация преценява дали си заслужава това управление да продължи или не. За мен би било абсурдно, ако новите избори почиват само на база това, че двете формации не могат да определят един работещ механизъм за попълването на държавните регулатори".

Това коментира пред БНР депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. Според него едни нови избори няма да дадат радикално нова картина. Може би същите хора ще трябва да седнат и да проведат отново този разговор, но вече на доста висока цена за самата държава, смята той.

"Реформи са направени, закони са приети. Промените в Конституцията, спецсъдилищата бяха закрити, при комисията за Нотариуса стана ясно за масово подслушване, потенциален рекет – неща, които мислим, че са останали в миналото, но дали те не са пренесени и в момента в други органи, след като различни хора са преместени на различни места. Огромни неща стоят пред нас, но за да ги разрешим и да имаме доверие в съдебната система, трябва да изберем нов ВСС, трябва да сме сигурни, че новата антикорупционна комисия функционира, а това зависи от факта, че сме изпратили или не сме нови хора с безупречна репутация, с етични качества, с морал, в който хората нямат съмнение", коментира депутатът в интервю за предаването "Преди всички".

По думите му предложения за реализиране на тези въпроси са заложени в меморандума, изпратен до ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Очакваме днес да видим как те си представят следващите 9 месеца на държавата, каза той.

"Не е разговор за регулатори, за квадратчета - на една или друга партия да си попълни партийните кадри. От тези регулатори зависи дали ще има монополи в горивата, картели на пазара, ще има ли произвол на мобилните регулатори. Джобът на всеки български гражданин зависи от това как функционират регулаторите. За нас те не функционират добре в момента", изказа мнение Явор Божанков. По думите му този процес трябва да е прозрачен:

"В момента, ако отидем на преговори с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, не е ясно как ще бъдат избрани тези хора".

"Мнозинството се подкрепя от 2 формации. Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в иска трета формация да участва в управлението, да направят формално предложение и да е ясно, че те искат това или не го искат", призова още той и добави, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са отхвърлили меморандума без конкретни аргументи.  

Според него службите ни не функционират добре и те трябва да бъдат реформирани. "Никой не е казал, че трябва да станат "нашите", това са изопачени думи", отбеляза Божанков. По думите му истината е, че повече от десетилетия и регулатори, и органи са подреждани на "строго партиен принцип". Затова, според него, и темата е толкова болезнена.

"Съдебната система винаги е пред скоби. Без работещи органи, няма да стигнем до никъде", подчерта той и декларира, че не са готови да допуснат компромис в този случай:

"Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не са готови да направят тази крачка и да довършат тази реформа докрай, темата "борба с корупцията" "съдебна система" е темата, която определя наистина дали си заслужава продължаването на този кабинет или не".

Според Божанков не е уместно Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. да е на работа, докато се споменава името му около случая с Нотариуса. "Ние този призив вече го отправихме. Съдебната система ако не реши този свой проблем, ние можем да си останем само с призивите", каза той.

Божанков: По-добре е да има редовно правителство, предсрочен вот няма даде нова картина

Явор Божанков беше и член на временната комисия за изясняване на фактите около полицейското насилие на протеста срещу БФС през ноември миналата година. Комисията вече приключи своята работа с изводи за остарели закони и препоръки за промени. Според него тази комисия е била политизирана от опозицията в опит да уязвят новия кмет на София. Комисията трябва да излезе със системно решение, като идентифицира пропуските, категоричен бе той. По думите му трябва да е ясно кой носи отговорност. След като законът не е достатъчно категоричен, той трябва да бъде променен, смята депутатът от ПП-ДБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
982 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2024.03.05 | 17:51

22
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man
стига трошихте

2024.03.05 | 14:32

21
парите на данъкоплатците

2024.03.05 | 14:28

20
preboiadisan bokluk ot svadbata m u kradcite samo koziak shte e dovolen no ne i narodat dolen pe dal

2024.03.05 | 14:19

19
Миризлив педал
ШИБАМ КУPBИТЕ НА КОЗЯК 16

2024.03.05 | 13:13

18
ТАЯ КУPBA ЩЕ МИНЕ ПОД НОЖА СКОРО.
ОЩЕ.ЕДИН

2024.03.05 | 12:49

17
ОТ.ПАРГИЯТА.НА ХЮМ.МИН
ШЛЯКАЙ.СЕ

2024.03.05 | 12:44

16
КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК

2024.03.05 | 12:43

15
Със сигурност в следващият български натюрморт болестно амбициозният господин ще липсва.
Дечо Дечев

2024.03.05 | 12:39

14
Дали вече ще има хора които да гласуват за ПРОДАЖНИКА БОРИСОВ след като подкрепи тези които го арестуваха и свалиха от власт - ТОВА Е САМОУБИИСТВО .
София

2024.03.05 | 12:37

13
Е паразит !! Два дена не си работил комунист скапан .......

Добави коментар

Водещи новини