Явор Божанков разкри обсъждана ли е оставката на Хинков и коя е най-спешната стъпка в НС

  • 07 декември 2023 08:46

  • 1529
  • 4
Явор Божанков разкри обсъждана ли е оставката на Хинков и коя е най-спешната стъпка в НС
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

В нашата парламентарна група оставка на здравния министър не е обсъждана, заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в предаването "Здравей, България" по Нова тв.

Според него позицията на Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на не била нова, казвал го бил и преди. Вчера финансовият министър намекна за оставка на колегата си.

"Не знам кой е номинирал министър Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на, в началото той се ползваше с доверие, сега акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С обясни, че оставката е негова компетентност", добави Божанков. 

"Може би не звучи добре всеки ден да има някакъв спор, мен не ме притеснява ситуация, в която има взаимен контрол", обясни още той. 

Божанков: На България ѝ предстоят много назначения

"В много спешен порядък трябва да се концентрираме върху бюджета и конституцията, ако съберем към тези две теми и регулаторите, няма да стигнем доникъде. До нова година приемаме конституцията, след това започваме да изработваме механизма за регулаторите, водещ принцип е, че всяко назначение трябва да е обсъдено, а биографията на всеки кандидат трябва да е безспорна", убеден е Божанков. 

Той обясни, че промените в конституцията не били конюктурни, те не били за един човек. Според него било много ясно какво ще се случи на ротацията.

"Имаме полезен ход, естествено, че няма да приемем всички, нашият полезен ход е България в Шенген и това да стане до края на годината, този кабинет ще вкара България в Шенген", убеден е Божанков. Другият полезен ход бил - България в еврозоната с хоризонт година, година и половина.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1529 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
син седераст

2023.12.07 | 11:15

4
този запъртък и той ли взе да се прави че разбира от нещата, щото май само заяждане му беше работата
Груева

2023.12.07 | 11:14

3
Ами разрови лай___то,виж какво се получи.Браво д-рХинков.
Батко

2023.12.07 | 10:09

2
Подрастващото пе далче и то да се изкаже
Бахой

2023.12.07 | 09:17

1
Ма много мазно това Бужанче бе,дагева!

Добави коментар

Водещи новини