Калин Стоянов за върнатите бежанци "престъпници": Те са българи и са с изтърпени присъди

  • 01 март 2024 12:17

  • 4055
  • 20
© Bulfoto

С блиц контрол започва днешното заседание на Народното събрание. В пленарната зала са министър-председателят Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и вицепремиерът Мария Габриел.

Честита Баба Марта, с пожелание за здраве, щастие, румени, засмени, поздрави народните представители председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Програмата за работа на Народното събрание включва и редовен парламентарен контрол. На въпроси ще отговарят вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, както и министрите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на, Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в, Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12, Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на, Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното, Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти и Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.  

Отново: депутатите изслушват премиера Николай Денков

В редовния парламентарен контрол ще участват вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова , както и министрите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на, Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в, Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12, Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на, Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното, Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти и Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.  

Това, което в момента се обсъжда с няколко държави – такива са Франция, Финландия и други зад Атлантическия океан, е каква е възможната дългосрочна технология за дългосрочно съхранение на ядрени отпадъци. Защото досега такава няма. Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на днешното си участие в парламентарния блиц контрол.

Премиерът отговори на въпрос от народния представител от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ Йордан Тодоров, който попита какви са плановете на страната ни за „изграждането на хранилище за погребване на ядрено гориво“. Той коментира, че България ще бъде превърната в „ядрено бунище“. 

„Досега, и в следващите седмици и месеци, не се предвижда никаква промяна в режима, който е бил години назад, включително, когато сме имали по-добри дипломатически отношения със Съветския съюз и след това с Руската федерация“, посочи Денков. 

„Решението как ще се действа за временното съхранение на отпадъците, каквото е имало през всичките години от създаването на атомната централа, ще бъде взето, когато е ясно какво ще бъде дългосрочното решение за съхранението на ядрените отпадъци“, каза още премиерът. 

„През месец ходите в Украйна. Вместо да превръщате България в бунище за ядрени отпадъци, не ви ли хрумна да говорите с украинската страна да поеме нашето отработено ядрено гориво и то да бъде съхранявано на украинската страна“, попита от своя страна народният представител Йордан Тодоров. 

„Започнахте с лъжа, завършихте с лъжа. Какво да ви отговарям. Това беше първото ми посещение в Украйна, вие казвате, че ходя през месец. Говорите лъжа след лъжа, защото нямате аргументи“, отговори премиерът Денков. 

Това, което България ясно е заявила по време на преговорите, е, че ще спазва своите задължения, свързани с Дъблинското споразумение, заяви вицепремиерът и външен министър Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на участието си в днешния парламентарен блиц контрол.

Отговорът ѝ бе на въпрос от народния представител Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция заБСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“, която искаше информация относно връщането на мигранти в България. Нинова изнесе информация за мигранти, върнати от Германия с чартърен полет, които, по думите ѝ, са "престъпници" с влезли в сила присъди.

Габриел подчерта, че не е в компетенцията на Министерството на външните работи (МВнР) всичко, свързано с наказателна отговорност, полицейско сътрудничество и съдействие между съдебните власти. По думите ѝ изнесената информация е в компетенциите на Министерството на вътрешните работи (МВР).

„Напомням, че по линия на полицейското сътрудничество ние сме част от "Европол", напомням, че вчера тук беше директорът на Фронтекс. Едно от нещата, които договаряхме по време на преговорите, свързани с това България да бъде част от Шенгенското пространство, е, че има нужда Фронтекс, със съвместни екипи, не само между България, Австрия и Румъния, да направим така, че сухопътната граница да бъде добре опазена, каза вицепремиерът.

Тя напомни, че страната ни не е била допускана 12 години в нито една част на Шенгенското пространство и изтъкна, че вече България ще бъде на масата с преговорите, когато се взимат решения. Габриел уточни, че е важно за нашата държава да няма критики от другите страни, че процедурите не се спазват в срок и изрядно.

"Не съм привърженик на изкуственото създаване на страхове. По време на преговорите не са били обсъждани каквито и да било цифри, особено тези, които изкуствено създават страхове в публичното пространство", заяви Габриел.

Ако се срути правителството, ако се разпадне парламентът, ще си останем в същата ситуация, в която бяхме преди девет месеца. Само да сменим законите не е достатъчно. Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на участието си в парламентарния блиц контрол. Денков отговори на въпрос от нечленуващия в парламентарна група народен представител Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент, който поиска информация за това как настоящето правителство се бори с корупцията. 

„Корупцията се бори с работеща правосъдна система. За това бяха променени антикорупционният закон, Конституцията, както и другите закони, свързани с реформата в правосъдната система. Този процес, който започна преди девет месеца благодарение на това, че беше направено това правителство, трябва да продължи и напред. Търсим възможност да продължим във формат, който би довел до завършване на този цикъл от правосъдната реформа“, посочи Денков. 

„Считате ли, че след този мандат като премиер сте водили борба срещу корупцията? Според мен станахте част от корупцията. Редица ваши министри, предполагам, ще бъдат скоро разследвани. В Министерството на спорта, на което бях министър, хванаха министър с подкуп“, каза от своя страна народният представител Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент

Премиерът Денков отново увери, че настоящият кабинет работи „за това да бъде максимално минимизирана корупцията, която съществува в нашите институции“. Това не става като се лепят епитети, каза Денков.

„Дали този служител не работеше в министерството, когато бяхте там и вие, питам се?“, обърна се премиерът към Василев. Той отправи и въпрос към Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент, свързан с това дали е подал сигнал за този служител. 

По думите на Василев такъв сигнал е подаден, заедно с още други, но по него не е направено нищо. 

Народното събрание реши да отпусне по 500 лева месечно за особени заслуги към държавата на музиканти, изпълнители и технически екипи, които са изпълнявали професията си като щатни служители към “Държавно обединение Музика”.

Мотивите са, че е установена липса на документи за трудовия им стаж в държавните архиви.

161 депутати решиха пожизнена помощ да получават 107 изпълнители и музиканти.

Сред тях са имена като Стефка Берова, Васил Найденов, Маргарита Хранова, Христо Кидиков, братя Аргирови, Нели Рангелова, КамелияКамелияКамелия Владимирова Вескова, по-известна само като Камелия, Тодорова, Богдана Карадочева и още десетки познати лица от известните изпълнители в българската музика. Още 26 технически лица ще получават по 350 лева месечно.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че шестимата граждани, върнати от Германия в България, са с изтърпени наказания за лишаване от свобода и са с български произход, а не са чуждестранни "престъпници", както алармира по-рано в петък лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

В пленарна зала на 1 март, по време на парламентарния контрол, Нинова изнесе съобщение от Баварската държавна служба (Германия) за репатриране на престъпници. Тя твърдеше, че България се съгласила да приеме от Европа криминално проявени лица в "сделката" за Шенген, както и че още държави се присъединявали "към връщането на престъпници" у нас.

Премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова увериха, че това не е вярно, но не изнесоха конкретни данни. По-късно Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните съобщи, че на 8 февруари в България са пристигнали 18 граждани на Сирия и 6 граждани на България - общо 24 лица.

"Шест граждани от тях са с изтърпени наказания лишаване от свобода, българи са и след изтърпяване на наказанията са върнати в България”, каза той и посочи, че присъдите им са били в Германия.

 

Очаквайте подробности.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4055 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2024.03.01 | 11:07

5
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo
Траянчо

2024.03.11 | 09:56

20
А на мен циците ми намаляха
ТНЯЯН

2024.03.11 | 09:55

19
ДЕйства наистина. и аз отслабнах, но ми и пишката ми стана малка
ГТМТЯ

2024.03.11 | 09:54

18
не били компютри, а компоти. и не били за износ, а били внос. МИСИРКИИИИИИ
lj'b'ljb'bd

2024.03.01 | 14:25

13
Къде го бареков и оня пендел Недялко от ПИК?
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.03.01 | 14:41

17
НЕДЯЛКО ОТ ПИК СТАНА ССФФФИНЯ НА КРЕМЪЛ.....
ШИБАМ КУPBИТЕ НА КОЗЯК 16

2024.03.01 | 10:32

3
А КАКВИ СА ТИЯ, ДЕТО НИ ГИ ВРЪЩАТ? ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ, ПРОГРАМИСТИ?
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.03.01 | 14:40

16
АМИ СФФФИНЕ КАТО ТЕБ... ПАНДИЗЧИИ ..., КАКТО СЕ ОКАЗА ...
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.03.01 | 14:28

14
НИНОВА НА СЪД ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ - БСП РАЗПРОСТРАНЯВАТ .... ФАЛШИВИ НОВИНИ - И ТО ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ......, КОСТАДИНОВ И ТОШО КОМУНИСТА И ТОЙ ....., ... ТОЧНО ТОВА КАЗАХ ПРЕДИ МАЛКО ПО БНР "ХОРИЗОНТ ЗА ВАС" ..НА ЕФИРНИТЕ ТЕЛЕФОНИ ......, ... ...,НЕ МЪЛЧЕТЕ ....А СЕ ОБАЖДАЙТЕ И ЗАКЛЕЙМЯВАЙТЕ ТИЯ ЧЕРРРРВЕНИ СФФФИНЕ ....НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА ГОВОРИТЕ В ЕФИРА ..., ... ПРИЯТЕН ДЕН ...?;?? .. ...
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.03.01 | 14:30

15
И ПОСЛЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИЗЛИЗА И ДАВА...ИНТЕРВЮ ....,НА БАЗА НА ТИЯ ФАЛШИВИ НОВИНИ ..., ....АМИ АКО ПРЕДИЗВИКА НАСИЛИЕ И БОЙ ...БА БАЗАТА НА ТИЯ ФАЛШИВИ НОВИНИ .....,КОЙ ШЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ
Пенсионер

2024.03.01 | 12:28

6
Цял живот на държавна хранилка.бедния народ ще ги храни.

2024.03.01 | 13:32

12
niama beden narod kolega ako biaha bedni iotdavna da biaha vdignali bunt za troino visokite ceni.
ne

2024.03.01 | 13:30

11
kolega mnogo otdavna e taka az jiveia vav germania i tuk vsicki cigani se predstaviat za balgari

2024.03.01 | 12:55

8
Няма да има вече българи, ще има само български граждани от различни произходи.

2024.03.01 | 13:30

10
kolega mnogo otdavna e taka az jiveia vav germania i tuk vsicki cigani se predstaviat za balgari

2024.03.01 | 13:29

9
podlogo na koziak parvo ne sa balgari a sa cigani a dali e ciganin ili avganistanec razlika niama glupav bokluk
бг

2024.03.01 | 10:35

4
национални предатели ! евродупедавци !

2024.03.01 | 12:31

7
Е друго е да си на путлер дупедавец,по престижно е.

Добави коментар

Водещи новини