Каракачанов: Политическият кабинет на МО бърза да намаже филията преди ротацията със сделка за 400 млн. лв.

  • 29 февруари 2024 13:41

  • 613
  • 8
Каракачанов: Политическият кабинет на МО бърза да намаже филията преди ротацията със сделка за 400 млн. лв.
© Булфото (архив)

Критиката на ГЕРБ и ДПС към военния министър Тодоро Тагарев за БТР-ите е фалшива. Истината се крие в една сделка за радари за 400 млн. лв., която се провежда от Министерство на отбраната. Това каза бившият министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността пред БНР.

В предаването „12+3“ бившият вицепремиер на България и лидерът на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа коментира тази сделка и действията на политическия кабинет на МО.

Защо бързат за приключат и да подпишат договор с една френска фирма преди ротацията, попита Каракачанов.

Красимир Каракачанов бе избран за председател на ВМРО

„Тези критики не са истинската причина. Първо Тагарев с действията и изказванията си вреди на цялата сглобка – на ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ“, коментира Каракачанов.

Според него, военният министър нанася „чисто имиджови щетите“. 

„70 – 80 % от българите не одобряват неговите чуждопоклонически изказвания. Унизително е български министър да го оцени друг чужд министър. Денков му подарява меча на хан Кубрат и не успя да му обясни, какво му подарява, че там е гробът на хан Кубран. Зеленски в безпардонен стил заяви, че не му трябват меча на хан Кубрат, а българското ПВО. Зеленски носи щети на тяхната партия“, коментира Каракачанов.

И допълни: "Има една друга причина и националните медии мълчат. След глупавата сделка за „Страйкър Драгун“ тече друга за радари за 400 млн. лв. Тихомълком МО прави така, че дисквалифицира фирмата на първо място и пробутва една френска. На второ място, забележете, е американската, с която има договор за 16 изтребителя Ф16."

„Не е важно кой от кого е разочарован в сглобката, а от това, че МО бърза да приключи сделката, да подпише договора за 400 млн. лв. преди ротацията. Явно ГЕРБ и ДПС не са доволни, че печели френската фирма. Проблемът не е дали ще е френска, американска, италианска фирма, а че министърът на отбраната и политическият кабинет на МО не се интересуват от финансовите интереси на България, а от нещо друго“, каза бившият вицепремиер в третия кабинет „Борисов“.

Той е категоричен, че политическият кабинет на МО не е спазила процедура и вместо да се договорят за намаляване на цената на сделката, те бързат да подпишат. А може да се спестят 50 млн. лв. от тази сделка, може да отидат пак за армията, а „не да ги даваш на друг“. За 3 години само веднъж са индексирани заплатите в армията и имало нужда от обувки, каза Каракачанов.

„Някой бърза да намаже филията – политическия кабинет, преди да е станала ротацията“, предупреди той. И обясни, че БТР-ите няма как да заминат за Украйна, защото първо трябва да се ремонтират, второ те не са на МО, а на МВР и трето, че са полицейско изпълнение и не са за фронта.

Явно гръмна скандалът и от ДПС и ГЕРБ, не им удобно да назоват проблема и използват БТР-ите, каза Каракачанов.

Той коментира и предстоящата ротация и сподели мнението си, че „Борисов е прав“.

„Това, което наричат некоалиция, си е коалиция между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. Той е прав, че за 9 месеца тези от ПП-ДБ са неуравновесени хора, правят си селфита и пиар и трупат негатив върху коалиционните партньори“, обясни Каракачанов.

И обясни, че „преди 2 седмици се скараха за споразумение за 50:50 за регулаторните комисии и ВСС“. „В момента те са доминирани от ДПС и ГЕРБ. Тука е разковничето, те ГЕРБ и ДПС не са научили изваждане, а ПП-ДБ искат делене“, каза Каракачанов.

ГЕРБ имат интерес от избори, защото ПП-ДБ са в най-ниска точка на рейтинга си. ДПС ще си вземат своето. ГЕРБ пак ще са първи, въпреки спада на рейтинга, прогнозира резултатите от евентуални предсрочни избори Каракачанов.

Мнението му за войната в Украйна е, че НАТО няма да се намеси.

„Войната в Украйна, в Близкия изток, в Червено море, Тайван и Китай това разконцентрира финансовия и военен потенциал на САЩ и те ще се опитват да затварят проблемите. Конгресът на САЩ трети месец не отпуска парите за военна помощ за Украйна“, коментира Каракачанов и критикува изявлението на Денков за подписване на двустранно споразумение.

„Тези, които управляват България са откровени лъжци. Ще има сменени министри, колкото да покажат, че правят нещо – „пременил се Илия пак в тия“. Философията на тази сглобка е сбъркана. Тя се води отвън“, заяви Каракачанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
613 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.05.25 | 09:32

8
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­и­ ­­­м­о­­­м­­­и­­ч­е­­т­­­а­ ­­в­­­и­­ ­­о­­ч­а­­к­­в­­­а­т ­­-­ X­1­­­8­­.­F­U­N

2024.02.29 | 17:09

7
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
Бойков

2024.02.29 | 16:25

6
По добре руски,отколкото кравар!!!
Бойков

2024.02.29 | 16:24

5
Краси,каза им го. Ама защо чак сега!?!
ТОЯ ПЕ ДЕРАСТ

2024.02.29 | 15:51

4
Е РУСКИ ШПИОНИН С КАРТОНЧЕ! :) ЗАТОВА ВИ ОТКРАДНА ПАТРОНИТЕ! :)
ati

2024.02.29 | 15:16

3
Те не са кадьрни като твоите геп4ийски способности.
АБЕ.И.ВИЕ

2024.02.29 | 14:08

2
сВИНКЕЛА.НАМАЗАХТЕ ОТ.ЧЕРТЕЖИТЕ.АМА.НЕЙСЕ
ЩЕ НАМАЖЕ ВЪЖЕТО

2024.02.29 | 14:00

1
КЪДЕ СА ПАТРОНИТЕ П РАСЕ !

Добави коментар

Водещи новини