Доц. Милен Михов: Дневният ред на обществото не присъства в речника на политиците

  • 19 февруари 2024 21:01

  • 385
  • 3
Доц. Милен Михов: Дневният ред на обществото не присъства в речника на политиците
©

Тефтерчето на Левски и написаното от него вътре: "Народе!!!!" е най-силното послание на Апостола. Левски не си позволява да изрече упрек, дори към собствения си народ. Можем да гадаем защо точно четири въпросителни и какъв въпрос иска да запита народа си Апостола на свободата. Това каза зам.-председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и историк доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR" по повод 151 години от гибелта на революционера.

Той посочи, че Апостолът дава послание към всички онези, които искат да бъдат предстоятели, водители на народа, че нямат право, дори и в най-личната си сфера, да отправят упрек към собствения си народ.

"Това, пренесено в нашето съвремие, в което ни заливат, дори и със стандартно придобили обръщения към хората, като електорат, като неразбрани избиратели, като пасивни ходещи за гъби хора, вместо да гласуват за умните и красивите - всичко това ни дава пример на сдържаност, смирение и почитание към онези хора, за които си застанал пред историята. Левски е поел тежкия кръст. Днес липсва отношението на хората, които творят обществените и политическите процеси към онези", посочи историкът.

Васил Терзиев: Името на Васил Левски ще остане завинаги символ на несломимия български дух

Доц. Михов коментира и управлението на страната ни днес. Той вижда набор от хаотични стъпки и в много случаи противоречащи си с предходните.

"Дневният ред на обществото - икономика, индустрия, търговия, отбрана, здравеопазване, образование, стоят назад, дори не присъстват в речника на управляващата коалиция от ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДБ и ДПС. Наивно е да се внушава на гражданите, че ДПС подкрепят управлението, но само по конституционните въпроси и не желае нищо", подчерта зам.-председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа пред Bulgaria ON AIR.

Конструктивният и национално отговорният подход липсват, на мнение е гостът.

"Виждаме изпразнени от съдържание демонстрации от т.нар. опозиция, която във важни гласувания услужливо и демонстративно напуска", добави той.

По въпроса с доставките на изтребителите F-16, доц. Михов уточни, че САЩ ще доставят самолетите в точния брой в крайния срок на договора: "Само първият самолет беше забавен и това дойде много добре на управляващите, които смениха в кабинета на военния министър г-н Красимир Каракачанов. Те трябваше да подготвят нашите бази за приемането на този нов тип самолет. Преди почти три години МО беше разработило проекти и договори, които трябваше да преведат базите в готовност към началото на тази година. Всеки министър променяше договорите. Самолетите няма да дойдат и преди да имат всички условия, не могат да кацнат на българските летища. Ще бъдат съхранявани в САЩ и ние ще плащаме наем".

Случаят с F-16 е само един от примерите как "една добре разработена програма за развитието на отбранителите способности на страната е изоставена", изтъкна доц. Михов. Той засегна и темата с БТР-ите за Украйна.

"Поставя повече проблеми, отколкото решава. Тази остаряла техника можеше да се използва в България. Тя няма да реши изхода на войната", завърши зам.-председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
385 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:59

3
❤️ Г­­о­­р­­е­­щ­и­­­ ­­­м­­о­м­­и­ч­е­­т­­­а­­ ­­в­и­­ ­­о­­ч­а­к­­­в­а­т ­­-­­­ X­­1­­­8­.­­F­­­U­­­N

2024.02.20 | 00:41

2
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.19 | 23:37

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини