Отново отложиха приемането на бюджета на Варна

  • 29 февруари 2024 13:24

  • 283
  • 1
Отново отложиха приемането на бюджета на Варна
©

Бюджетът на Варна отново няма да бъде приет. Точката за бюджета беше оттеглена преди днешното заседание на местния парламент. Това съобщава Общинският съвет на Варна.

Оказва се, че гласуването на бюджета не може да стане по-рано от 8 март.

Причина за това е "Годишната програма за управление и разпореждане с имоти" - общинска собственост", която е обвързана с най-важния финансов документ. По закон тя трябва да бъде променена на сайта на съвета и чак след изтичането на 14-дневен срок от публикуването й, документът може да бъде гласуван.

Решено бе също да се отложи обявяването на конкурса за избор на член на Съвета на директорите на "Ученическо и столово хранене" и избор на комисия за провеждане на конкурса за заседанието, на което ще се разглежда бюджетът на Варна.

На заседанието се гласува да отпадне точката за избор на постоянни и временни членове на Експертния съвет към фонд "Култура", поради подаден сигнал, че един от избраните от комисията по култура и духовно развитие експерти няма необходимото образование.

Ще бъде гласувано и предложението Варна да е партньор в проект за усъвършенстване и разширяване на обхвата на приемната грижа, финансиран по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021 - 2027 г.

Кметът на Варна Благомир Коцев: Бюджет 2024 ще бъде на ускорението

Припомняме, че Общински съвет-Варна, в който няма ясно изразено мнозинство, няколко пъти прави опити за приемане на бюджета, но всичките - неуспешни. Заседанието, което трябваше да се проведе на 22 февруари, беше отменено и по този повод кметът на Варна Благомир Коцев изтъкна, че приемането на бюджета на Варна за 2024 г. е спряно с безброй процедурни хватки.

Градоначалникът вижда в това опит на различните формации в Общинския съвет да печелят време за търгуване на гласове срещу това да той да прокарва техните интереси - кадрови, икономически, политически. Имаше спорове и за "Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
283 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.29 | 17:10

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини