Министърът на външните работи на Гърция e на официално посещение в България

  • 27 февруари 2024 08:13

  • 290
  • 4
Министърът на външните работи на Гърция e на официално посещение в България
© Уикипедия

Министърът на външните работи на Република Гърция Йоргос Герапетритис e на официално посещение в България по покана на заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Визитата е в контекста на засиления политически диалог между двете страни.

В програмата на посещението се предвижда двустранна среща с вицепремиера Габриел и пленарни разговори между двете делегации. 

Очаква се да бъдат обсъдени стратегически сфери от взаимен интерес, възможностите за задълбочаване на двустранните отношения, обединяването на усилията за отговор на регионални и глобални предизвикателства.

Основните приоритети за българската страна в развитието на двустранното сътрудничество са поддържане на активен политически диалог на високо и най-високо ниво, както и задълбочаване и разширяване на секторното сътрудничество; активно сътрудничество и координация по въпроси от дневния ред на ЕС и перспективите за развитието на региона; осъществяване на общите енергийни проекти и подобряване на свързаността на пограничните региони; създаване на благоприятни предпоставки за ръст на стокообмена и туристическия поток; разширяване на сътрудничеството в сферата на образованието и културата, сочи информация на сайта на Министерството на външните работи (МВнР). 

На 4 януари 2024 г. заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова бе част от правителствената делегация, водена от премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на работното му посещение в Гърция. 

Президентът на Словения ще бъде на официално посещение в България

Последвайте канала на

Десислава Станева
290 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.27 | 09:55

4
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
ОТКОЛЕШНА

2024.02.27 | 08:29

3
МЕЧТА.НА"ХУБАВО ТО"НАДЕ
ТОКА

2024.02.27 | 08:28

2
МАЙНА.ЩЕ.КОПУВАМЕ ОТ.ТАМ
ЩЕ.ПРОВЪЗГЛА

2024.02.27 | 08:27

1
СИ.ГЪРЦИЯ.КАТО ЕНЕРГИЕН.КОЛОС НА.БАЛКАНИТЕ

Добави коментар

Водещи новини