Президентът на Словения ще бъде на официално посещение в България

  • 26 февруари 2024 16:22

  • 322
  • 6
Президентът на Словения ще бъде на официално посещение в България
© Wikimedia Commons

Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Словенският президент ще бъде придружавана от бизнес делегация.

Възможностите за разширяване на двустранното партньорство в сферата на икономиката, инвестициите, туризма, енергетиката, иновациите, научно-изследователския обмен, културата, както и актуални теми от европейския и регионалния дневен ред, ще бъдат обсъдени в рамките на визитата. Гарантирането на стабилността и подпомагането на евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани също ще бъде тема на разговорите.

На 27 февруари, вторник, от 9.30 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще посрещнат Наташа Пирц Мусар и съпруга ѝ Алеш Мусар с официална церемония. Държавният глава на Словения ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. От 10.00 часа на „Дондуков“ 2 Румен Радев и Наташа Пирц Мусар ще проведат среща на „четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Словения.  В 11.20 часа двамата президенти ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала.

Министърът на външните работи на Гърция Георгиос Герапетритис идва в България

В 15.30 часа Румен Радев и Наташа Пирц Мусар ще открият в София Българо-словенски бизнес форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в партньорство с агенцията за бизнес развитие SPIRIT Slovenia. Целта на събитието е насърчаване на контактите между компаниите от двете страни и проучване на възможностите за активизиране на стокообмена между България и Словения, както и стимулиране на съвместната търговия и инвестиции.

В рамките на посещението си у нас държавният глава на Словения ще посети Пловдив. Предвидени са и срещи с председателя на Народното събрание и с министър-председателя.

Последвайте канала на

Владимир Василев
322 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ОБРЪСНИ СИ МУСТАЦИТЕ

2024.02.26 | 21:51

6
ИЗРОД!
ЖИВОТНОТО

2024.02.26 | 21:50

5
НЕ СЪМ ГО КАНИЛ!

2024.02.26 | 18:25

4
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
Славяновски каунь Българоубиец

2024.02.26 | 18:25

3
Ха, ха, ха - понеже Крадев е в международна изолация и не го канят никъде щото го знаят каква стока е и за да не се чувства самотен покани това "нещо" на гости. И какво ще обсъждат като от него нищо не зависи? Ала бала и да похарчим малко държавни парички за измиване на очите на Славяновския Каунь.
Емѝ...АААААХХХХХХ ИБАНА СЪМ-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛКА

2024.02.26 | 17:11

2
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌

2024.02.26 | 16:27

1
Това какъв пол е

Добави коментар

Водещи новини