Георги Георгиев: Стоте дни управление на Васил Терзиев са стрували 9 млн. лева щета

  • 24 февруари 2024 18:27

  • 885
  • 9
Георги Георгиев: Стоте дни управление на Васил Терзиев са стрували 9 млн. лева щета
© Bulphoto (архив)

Стоте дни управление на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите са стрували 9 млн. лева щета, а 6 млн. лева са напълно изгубени евросредства - безстопанственост в особено големи размери. Ще предложим създаване анкетна комисия, за да разследваме как беше изпуснат срока за отчитане на средства за междублокови пространства - до 31 декември. Тези шест милиона са предвидени в бюджета, за да покрият грешката на кмета. Отделно 3 млн. струват картите на 64 000 студенти. Това каза в предаването "Офанзива" по Нова нюз зам.-председателят на СОС от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Георги Георгиев.

"Ние спасихме София от неможенето на спасителите на София. Два дни преди да изтече срокът за предсрочни избори, успяхме да отпушим съвета, приемайки компромисната кандидатура на Цветомир Петров. ПП–ДБ–СС явно не смятат, че съветът може да работи без техен председател", посочи той.

По думите му решенията ще се вземат от СОС с мнозинство. "Борбата за председатели на комисии ми е непонятна, те имат същата тежест като членовете. Единствено имат административни задължения, правят дневен ред, но не могат да откажат предложения за включване в него. Пример е насрочването на заседание за санирането. Не видяхме план за работещ Общински съвет. Всеки ден възникват нови кризи, а реакциите на кмета и разпадащия му се екип бяха неадекватни. За да има мир, за шест месеца временно избрахме техен председател - идеята е властта да не бъде узурпирана от една политическа група. Начинът да се носи отговорност е да се намери мнозинство", заяви зам.-председателят на СОС.

Контрера: На кмета Терзиев ще му бъде изключително трудно да управлява в ситуация, в която няма диалог

Георгиев твърди, че Терзиев е излъгал в думите си, че Външно министерство го е задължило да разреши на Руското посолство да отбележи Деня на Съветската армия. "Митрофанова е трябвало да изпрати уведомление, ако не го е направила в срок, това е основание за отказ от провеждане. Друга лъжа на кмета е гафът с шефа на инспектората Иво Иванов, който е бил уволнен ден преди протеста на феновете, а не е бил в отпуск. Без да се прегледа в комисии, няма как дадено решение да бъде взето", обясни Георгиев. И разкри, че има заявки за инсталиране на 22 платформи и различни рамки за придвижване на ученици в инвалидни колички. Той коментира и предстоящата ротация.

"ПП–ДБ не само очертаха червена линия, но изкопаха огромен ров, който положиха с телена ограда с безумията, които предлагат. Предстои да се вземе важно държавническо решение, колегите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще проявяват търпение и зрялост, докато лудите се налудуват", подчерта Георгиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
885 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
счетоводител

2024.02.26 | 11:56

9
Барабар със заплатите ви, недорасли. не ви прощаваме

2024.02.25 | 09:14

8
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
патриот

2024.02.25 | 09:00

7
мазни алчници
ГОЧО БУЛГУРА

2024.02.25 | 07:09

6
ТИЯ. ДВАМАТА ПЕДАЛИ НЕ. СЕ. НАЛУДУВАХА, СЛОЖЕТЕ. ИМ ЕДНА. СПАЛНЯ В. МАЗЕТО ТА. ДА. СЕ ОНОЖДАТ В. ПОЧИВКИТЕ. НЯКОЙ. ДА. Е. ЧУЛ НЕЩО ДРУГО. ЧЕ СЕ. КРАДЕ , АМИ ВИЕ. КАКВО. ПРАВИХТЕ ДВАНАЙСЕТ. ГОДИНИ. БЕ СДУХАНИ ГЕРБЕРАСИ, ЧЕ. СЕГА. КУПИХТЕ. И. КЛАСИЧЕСКИ. ТЕЛЕВИЗИОНЕН. ПЕДАЛ. ТА. ДА. СТАНЕ. ХЕПТЕН. ЯСНО ЧЕ. СТЕ. КРАДЛИВИ ПЕДАЛИ.
Асен

2024.02.25 | 06:20

5
Софиянци ще платят и повече щом вярват на некадърници.
Анонимен

2024.02.25 | 04:42

4
Заради теб!

2024.02.24 | 23:54

3
ХАХХАХААААА НА БАЦЕ ТЪПИТЕ НОМЕРА КОЛКО Е НЕЗАМЕНИМ ВЕЧЕ НЕ ВЪРВЯТ
????

2024.02.24 | 22:05

2
А,на Данчето ,колко СТРУВАХА ?!

2024.02.24 | 19:33

1
Умните столичани си го избраха, сега да му сърбат попарата.

Добави коментар

Водещи новини