Контрера: На кмета Терзиев ще му бъде изключително трудно да управлява в ситуация, в която няма диалог

  • 24 февруари 2024 18:05

  • 660
  • 8
Контрера: На кмета Терзиев ще му бъде изключително трудно да управлява в ситуация, в която няма диалог
© Facebook

Ново мнозинство няма. Ако говорим за съставите на постоянните комисии в СОС  - те отразяват резултата от консултациите, проведени на 8 февруари. Моят доклад с предложения за състав на комисиите, представлява една форма на баланс, която позволява на една голяма част от общинските съветници пряко да участват в работата на Общинския съвет. И нищо повече. Това заяви общинският съветник от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Карлос Контрера в предаването „Офанзива” по Нова нюз.

"Писъците, които се носят от ПП, се дължат на това, че те искаха да вземат петте ключови комисии и да изолират една част от групите и от общинските съветници – вероятно с идеята да си правят някаква „сглобка”. На този етап за това, като гледам средата на Общинския съвет – няма почва. Защото със своето поведение, докато течаха разговорите за председател, а след това и за комисии, те се докараха дотам, че изпаднаха в изолация. На кмета Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите ще му бъде изключително трудно да управлява в ситуация, в която няма диалог. А той беше взривен основно заради „заслугите” на председателя на тяхната група г-н Бонев”, обясни той.

По думите му още от първия ден на работата на СОС той е бил категоричен, че ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа няма "претенции за председателско място на някоя комисия, защото, когато си сам - не е редно да се нагърбваш с тази задача". "Това дали аз съм председател или не, няма никакво значение. Между другото и "Синя София" си направиха отвод от председателските места. И всъщност това беше един от аргументите, че помогнахме пак на разговорите, защото нямахме претенции", категоричен е Контрера. 

Искри в ефир: Общинарите Димитър Шалъфов и Антон Хекимян се скараха за комисиите

Общинският съветник от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа коментира и въпроса има ли разцепление в групата на ПП-ДБ-СС в СОС. "Със сигурност при тях има вътрешни противоречия. И то тежки. Според мен това пак се дължи на настояването на господин Бонев да се кара по силовашкия начин. Видяхме какви са резултатите от това. Тяхната група изпадна в изолация. Аз не мисля, че те трябваше и на първото заседание да си правят всички от тези отводи. В крайна сметка като представителство в състава на комисиите те имат най-много съветници", подчерта той. 

И обясни, че броят на членовете в комисиите е увеличен, но "и без повишението им  съотношението било същото". "Тоест, по никакъв начин ПП-ДБ-СС не са ощетени. Второ, за увеличаването на бройките в определени комисии - това беше постигнато с консенсус на разговорите. Аз не съм го предлагал. За Комисията по транспорт си мисля, че "Спаси София" го предложиха. И сега се оказа, че пак аз съм лошият", посочи съветникът от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа

Последвайте канала на

Мая Йорданова
660 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.02.25 | 09:14

8
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

2024.02.24 | 20:30

7
ИЗБОРИ!
Айсиктир

2024.02.24 | 18:52

6
Бахти мишока
РЕШАВАЙТЕ И ПО БЪРЗО

2024.02.24 | 18:35

5
ИЗЛЕЗНА ЛИ ОТ ТАЗИ РЕАЛНОСТ, НЯМА ДА ИМАТЕ ДРУГ ШАНС. ЩЕ ИЗКЛЮЧА СЪР ВЪРА, НО ПРЕДИ ТОВА, ЩЕ СЕ ПОЗАБАВЛЯВАМ С ВАС.
АС НЕ СЪМ ДОШЪЛ ДА ВИ ОПРАВЯМ

2024.02.24 | 18:29

3
А ДА ВИ ИЗ БИЯ ДО КРАК!
ИМА 2 НАЧИНА ДА УМ РЕТЕ

2024.02.24 | 18:30

4
ХУМАННО ИЛИ КАКТО АС СИ ЗНАМ. ПРЕЗ 3 ГАЛАКТИКИ, ЩЕ СЕ ЧУВАТ ПИСЪЦИ И СТОНОВЕ!
МОНОЛОГ

2024.02.24 | 18:27

2
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ЧЕ СЛЕДВА С М Ъ Р Т ИЛИ НАПРАВО С М Ъ Р Т !
С БОГА

2024.02.24 | 18:25

1
НЯМА ДИАЛОГ!

Добави коментар

Водещи новини