Илхан Кючюк: Брюксел не решава, ние решаваме! Ние сме Брюксел!

  • 23 февруари 2024 18:46

  • 755
  • 8
Илхан Кючюк: Брюксел не решава, ние решаваме! Ние сме Брюксел!
© ДПС

„България може да управлява своето бъдеще, само когато има ясна посока на развитие. Брюксел не решава, ние решаваме! Ние сме Брюксел! Противното означава да изпаднем в реториката на популисти и националисти, които за всичко обвиняват ЕС. Да, ЕС има недостатъци, но днес, той е най-доброто място, което защитава ценности и създава високи демократични стандарти. И ние сме горди членове на ЕС.“.

Това каза Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е, откривайки публичната дискусия „ЕС в света – къде сме днес?“ със специалното участие на сър Греъм Уотсън, съобщиха от пресцентъра на евродепутата. 

Кючюк подчерта, че ЕС в момента се намира на кръстопът – дали да продължи по посока на задълбочаване на реформите в рамките на тези 27 държави или да погледне малко по-смело към политиката по разширяването. По думите му това не е лесен избор нито за обществата, които се присъединиха по-късно към Съюза, нито за тези, които традиционно са защитавали европейските ценности. Това е избор, който изисква тежки политически решения, но заедно с това изисква преди всичко и далновидна политика.

„Ние винаги сме твърдяли, че и двете мога да се случат – реформи в рамките на Съюза са необходими, защото ЕС до този момент доказва своята неефективност от гледна точка на очакванията на своите граждани в редица кризи – продоволствена, енергийна криза и заедно с това очаквания към този ЕС да играе глобална значима роля в международните дела. Съюзът не може да разчита на външни сили, а трябва да изгражда собствена независимост", добави той. 

Илхан Кючюк предлага ЕС да има пратеник по въпросите за антисемитизма и ислямофобията

Пред публиката Кючюк подчерта, че Греъм Уотсън е един от поддръжниците на приемането на България в ЕС и е сред ключовите европейски политици, който има заслуги за спасяването на българските медици в Либия, и по този начин, по думите му, българската политика се превърща в европейска, още преди България да стане част от ЕС.

„Как ще реагираме по отношение на нападението над Украйна може да определи бъдещето на Европа. Това е голямото предизвикателство на нашето време като европейци. И нашата голяма задача е да защитим своите ценности и визията си за Европа, защото тази година ще бъдем изправени пред може би най - трудните избори, на фона на надигащия се популизъм.“, каза в началото на дискусията специалният гост на събитието Сър Греъм Уотсън - дългогодишен лидер на европейските либерали с богат опит в Европейския парламент.

Сър Греъм Уотсън припомни началото на 90те, когато ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, тогава съвсем млада партия, настоява за това че България трябва да напусне Варшавския договор. През годините същата тази партия защитаваше членството на България в ЕС и НАТО да бъде пътеводната светлина, дори тази цел да бъде записана в българската конституция. Той бе категоричен, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с играе огромна и важна роля в развитието на страната.

„В крайна сметка, от крайно северозападната част на Европа откъдето идвам, до крайно югоизточната част, където е България, хората искат едно и също - децата ни в училищата да бъдат научени на критично мислене, възрастните ни хора да получат нужната здравна грижа, съдилищата да съдят справедливо.“, заяви Греъм Уотсън пред публиката.

Дискусията със специалното участие на европейския политик предизвика огромен интерес. На събитието присъстваха посланици, дипломати, народни представители, кметове и младежи от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Последвайте канала на

Филип Епитропов
755 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Тенев

2024.02.23 | 21:37

8
Ха ХА ХА ХА ха.....и аз трябва да ти вярвам защото?

2024.02.23 | 21:09

7
Заминавай си за анадола, резак. Нищо не решаваш ти, изчезвай.
Аква

2024.02.23 | 20:41

6
ОСВЕСТИ СЕ БЕ! НИЕ РЕШАВАМЕ САМО КРЪСТОСЛОВИЦИ. В БРЮКСЕЛ ДАЖЕ И НЕ НИ ПОДОЗИРАТ.
1234

2024.02.23 | 20:04

5
абе фес недоклатен, пак ли ще си европедал 5 г., аман от такива гологлави приличащи на забелен грез.....

2024.02.23 | 20:03

4
Българската държава е била някакъв фактор до 1396година. След това всички знаем за какво става въпрос. Първо ни подчинява султана, после даваме дупенце на рашистите и сега на евроатлантиците. Като най-много разтваряме отвора сега а не при султана или рашистите.
Снежко Снежев

2024.02.23 | 19:33

3
Ти си... на макя си рунтата, ибрик мазен:)))!

2024.02.23 | 19:08

2
Тоя надмина Зеления г..з с изказвания!!! Клоун от катуна...
????!!!

2024.02.23 | 19:06

1
"българина"Кючюк, решавал ?!?!?!

Добави коментар

Водещи новини