Емил Радев се надява на "дребно" изключение, дори да не достигнем критериите за еврозоната

  • 20 февруари 2024 14:02

  • 732
  • 4
© Novini.bg

За България е много важно какво ще стане тази година, за да достигнем Маастрихтските критерии. Дори да не достигнем критериите за инфлация, се надявам, че ще се направи "дребно" изключение - разбира се, ако сме близо до тях. България изглежда добре на европейски план, стабилни сме, а това е много важно. Така например дефицитът е много стаабилен от 10 години. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Емил Радев пред журналисти, след като по-рано днес инициира конференция на тема: "Бъдещето на финансовата интеграция на ЕС: Разширяване на еврозоната и създаване на цифрово евро".

"Ще направим всичко възможно да достигнем референтните стойности за еврозоната и трябва да продължим усилията си."

"Важно е да направим нужната кампания за българите - какви са ползите и рисковете от еврозоната", допълни евродепутатът. 

Антиевропейските представители в Европарламента не са малко и сега, отговори Радев на въпрос как антиевропейски партии ще влязат в ЕП на следващите избори. 

Емил Радев се надява на дребно изключение, дори да не достигнем критериите за еврозоната

"Имаше опасения при въвеждане на еврото и в Хърватска, но за година икономиката и туризма са се подобрили", коментира Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
732 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Измет

2024.02.20 | 16:12

4
Най вредното правителство

2024.02.20 | 15:52

3
Лошото е, че ние бяхме за една Европа „наш общ дом“ за сътрудничество и мирно съжителство, като мислихме, че Европа има нужда и от двете си ръце, еднакво от дясната и от лявата си ръка. Но се оказа, че Западът продължава да управлява, а Изтокът да се съгласява мълчаливо и подчинително. И тази Новата Европа не е съвсем нашата, за съжаление. Ние всички, които работехме за членството на България в ЕС далеч не си го представяхме, че Европа няма да е от Атлантика до Урал… Днес Европа търси повече конфронтация вместо мирни решения, без оглед на поети международни договори…

2024.02.20 | 15:21

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone
ЖЕЛАЕЩИ

2024.02.20 | 14:42

1
ДА ОСИНОВЯВАТ ГОВОРЕЩИ ПСЕТА? :)

Добави коментар

Водещи новини