Европа започва усилена борба с изпирането на пари. Ще се бори с тероризма докрай

  • 28 февруари 2024 12:12

  • 690
  • 5
© Фейсбук/Емил Радев

Остават наистина два месеца до края на мандата на Европейския парламент, два много интензивни месеца. Трябва много неща да се довършат, защото ако не се осъществят няколко важни законодателни регламента, работата по тях ще започне отново.

Това заяви пред NOVINI.BG Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014), евродепутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ ЕНП.

Снимка:Фейсбук

Като голям плюс той определи работата по Пакета за пране на пари.

Припомняме ви, че миналата седмица бе избрано място – Франкфурт, за седалище на органа, който ще се бори с прането на пари и тероризма.

„Така другият месец ще се гласува целият пакет и до края на годината ще се стартира работа“, обясни той и поясни, че всички знаем, че само 1% от изпраните пари в целия Европейски съюз (ЕС) могат да се заловят. „Остават стотици милиарди в престъпни организации и после тези пари генерират още по-голяма престъпност“, заяви Радев.

От тук нататък ще може да се извършват плащания до 10 000 евро в брой. Заложено е и да има особен надзор над сделки с недвижими имоти, футболни клубове, криптовалутите, търговията с културни ценности.

Този мандат на ЕП беше белязан от тероризъм, мигранти, войни

„Темите са много важни за всички европейски граждани и усилено се работи по въпросите“, напомни Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Например едната е за мигрантите, защото България като външна граница на ЕС страда.

За Шенген Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) каза: „Смятам, че ще успеем да влезем и по суша скоро. Надявам се, в началото на 2025 година това да се случи. Докато в Австрия не минат изборите, няма да има развитие и за съжаление България е заложник на вътрешно политическите борби в страната“. Според него Румъния и България ще успеят.

Словения подкрепя пълноправното влизане на България в Шенген

Относно еврозоната: „Там битката си я водим сами“, напомни той и поясни, че Румъния си е поставила за цел през 2029 година да приеме еврото. Според него, българското правителство трябва да направи всичко възможно, за да достигне до минималните Маастрихтски критерии.

Емил Радев се надява на "дребно" изключение, дори да не достигнем критериите за еврозоната

Радев припомни колко положителни ефекти е имало в Хърватия след приемането на еврото.

Асен Василев: Вече имаме напълно изпълнени 3 от 4 критерия за еврозоната

Цялото интервю може да видите по-късно ТУК.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
690 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.28 | 16:09

5
АКО ТОВА НЕ ПРИЛИЧА НА УГОЕН ШОПАР,ТО АЗ НЯМАМ ВКУС. ИЗВИНЕТЕ "ЕВРОШОПАР"

2024.02.28 | 14:48

3
Не пипайте Бойко и Пеевски.

2024.02.28 | 14:52

4
Те са вода ненапитаса.

2024.02.28 | 14:11

2
всички сте за затвора
Сърбеца

2024.02.28 | 12:43

1
Хахаха крадеца вика дръжте крадеца…. Тея корумпирани бок.луци ква борба бе, я да си погледнат в пазвата, целият театър с маските и ваксините, кой правеше и продаваше и задължаваше всички да купуват от направените от него ваксини !? Мрете грозни гадни пед.оф.илско джендърски бок.луци !!! Само го вижте тоя от снимката и ти става ясно кво може да бори тая ояла се окрала се свиня !!!

Добави коментар

Водещи новини