Гаджев: Има риск инфраструктурата за F-16 да не е готова навреме, би било голям резил

  • 19 февруари 2024 11:59

  • 425
  • 5
Гаджев: Има риск инфраструктурата за F-16 да не е готова навреме, би било голям резил
© Булфото (архив)

Имаме проекти за дронове, но има ли смисъл от тях, като гледаме уроците от войната? Не можем ли да инвестираме в български компании и да имаме наши? Ако ние не подпомагаме икономиката си, кой? Има фирми, които са спечелили проекти по Фонда за иновации на НАТО. Рискът самолетите F-16 да са готови, а да нямаме инфраструктура е голям. Това би било голям резил. Искаме да се направи одит. Това каза депутатът от ГЕРБ–СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Христо Гаджев в ефира на "Денят на живо".

Според него да бъдат отделяни 2% за отбрана е тема, по която има консенсус от мнозинството.

"Въпросът е как ще бъдат разходвани. Съмненията за неправилно харчене винаги ги има. Не само трябва да плащаме пари, а и да има ефект за българската икономика. Да не си правим илюзията, че до 2030 г. ще приключи модернизацията, разходите за отбрана тепърва ще растат. Mинистерствата на иновациите и на икономиката трябва да се обединят с това на отбраната, за да се финансират бъдещи проекти", заяви Гаджев. И определи като несериозно забавянето на организацията за предоставяне на военната помощ за Украйна от страна на МС.

Тодор Тагарев: Работим интензивно за изграждането на инфраструктурата за новия боен самолет F-16

По думите му смъртта на Навални е била предизвестена, тъй като многократно е имало опити да бъде убит.

"Кончината му лиши света от един от най-големите антикорупционни активисти на руските върхове. Това е голяма загуба за руското общество, той се бореше то да бъде нормално. Повечето недоволни отдавна напуснаха Русия, така че да се намери следващо обединяващо лице на руската опозиция ще е трудно. Беше убит обединителят на нормалните хора в Русия. Сигурността на Европа трябва задължително да се подобри чрез изграждане на отбранителни способности и развитие на нашите възможности, така че да отговаря на веригата на доставки. Времената на спокойствие май останаха зад нас", смята той. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
425 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.19 | 18:42

5
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

2024.02.19 | 12:40

4
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
Бай Ставри-Софийския затвор

2024.02.19 | 12:40

3
Един нacpaн гepбaв 3agнuk ce e u3akaл по въпроса.
????

2024.02.19 | 12:06

2
А,ОТЛАГАНЕТО,НЕЖЕЛАНИЕТО за БОРБАТА с КОРУПЦИЯТА,РЕЗИЛ ли е ????
селянина с колелото

2024.02.19 | 12:05

1
Едни дронове ще свършат по-добра работа и с по-малко пари. Справка:североизточно от нас.

Добави коментар

Водещи новини