Стефан Янев: Докато бях служебен премиер, е имало опити за оказване на влияние

  • 27 януари 2024 18:00

  • 2539
  • 11
Стефан Янев: Докато бях служебен премиер, е имало опити за оказване на влияние
© Нова Нюз

Докато бях служебен премир, е имало опити за оказване на влияние, които съм парирал, когато съм знаел за тях. Това каза в предаването "Офанзива" по Нова Нюз председателят на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, ноСтефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен

Липсата на президента на церемонията по клетвата на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и Борислав Белазелков на практика не ме изненада. Той даде заявка, оспорвайки процедурата по избора на двамата нови конституционни съдии, че има въпроси, на които трябва да отговори само Конституционния съд. Въпросът с процедурата и с клетвата  - до известна степен остава открит. Защото основните критики, които бяха зададени в обжалването на избора им – бяха за техните качества, коментира той неприсъствието на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на клетвата на новите двама конституционни съдии.

По думите му Атанасова има дълъг политически опит и в изпълнителна, и в законодателна власт. На практика критиките към нея са на база нейния професионален опит – дали има необходимия стаж. А по отношение на съдия Белазелков – в качеството си на съдия той е оневинил убиец на български гражданин. Това са въпроси, които ще ги преследват и в тяхната битност на конституционни съдии, подчерта Янев.

На въпрос не е ли бил притеснен от призива на президента тази клетва да се отложи, което би било закононарушение, лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" беше категоричен, че "това е по-скоро уплътняване на неговата теза, че той вижда проблем в избора и по-скоро ги приканва".

Президентът няма да присъства на клетвата на Атанасова и Белазелков

Янев коментира и думите на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, че президентството е "тъмна институция с много кеш". „Като че ли в нашия политически живот  акцентираме на нападките и скандалите на личностно ниво. А всъщност става въпрос за дейността на президентската институция, която в случая е президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Имам предвид, че в момента президентската институция, е един устойчив критик на това управление. И от гледна точка на представител на мнозинството, ако приемам, че г-н Пеевски е такъв, е нормално той да критикува институцията. Но начинът, по който го прави, вече поставя едни други въпроси, посочи той. И допълни: "Персоналните нападки не решават тези проблеми". 

Янев обясни, че институцията функционира по определен начин" Наистина, бил съм част от тази институция. И  когато тя се напада, като че ли напоследък дневния ред на тези нападки се олицетворява с моментите, когато има напрежение или скандали в между управляващите. И един скандал се компенсира, като се напада президентската институция. Като служебен премиер в две служебни правителства, мога да отговаря открито на всеки един въпрос. Много често се задава темата, че видите ли, тази институция, назначавайки служебните правителства, в тях имало много корупция". 

Лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" подчерта, че съветникът на президента Николай Копринков никога не му се е обаждал. Може би за тези 7 месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за конкретен пример, защото са били дребни неща. Там, където е имало информация, че са възможни някакви видове нарушения, аз съм реагирал според своите възможности. И давам един пример. По едно време колегите брояха колко заместник-министри съм уволнил. Аз не съм водил статистика, не помня точната бройка, но спориха дали са 12 или 13. Там, където съм знаел и можел - съм реагирал, уточни Янев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2539 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Емѝ...ГЪЛТАМ СПЕРМАТА НА ЛЮЛЯКА, -МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.01.27 | 18:15

1
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум...това съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Емѝ...ЛАПАМ го на ЛЮЛЯКА, МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.01.27 | 18:53

7
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум...това съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.01.27 | 18:42

3
да, люляк, знаем кой си, додея на всички.

2024.01.27 | 18:41

2
това па недоразумение откъде изскочи?
НА БАНИА с БАЦО И непълнолетни у4ени4ки

2024.01.27 | 18:47

4
АБЕ Ек АП УУТт УМРЕЛл АББЕ БЕЛА КОСО. ане хстиии у БИЕНЕ ЕШНУСИТЕТЕ КРИИФИФФИ ГИАУРСКИИИИ,, ОТИВАСХСХ ДА кОПАТЕТЕТ,„ БАНКАИНСКАИ КоПАНАРА.. ЕШНУСИТЕТЕТ,,, СЛАВУЦА,,, и целата г иауроо ТУРСКА СИГАНСКА то все таиа..С Г А Н... СЛАВА УКРАИНЕ
БАНКИАНСКИА УМРЕ.. ФАКТ

2024.01.27 | 18:48

5
тии пръснемеме белатат кУХАХА ГЛАФАФАФ ГИАЪРСКОО тУРСКо СИ ГАНСКА.. то все таиа.. СКЛАВА УКРАИНЕ
НА БАНИА с БАЦО И непълнолетни у4ени4ки

2024.01.27 | 18:49

6
из боботетет пернисхкитетет и зруддиди,, запалете и изравнетет с земиатат село ПЕлНИК.... смъъртттт
Емѝ...Ибана съм-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.01.27 | 18:54

8
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум...това съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.01.27 | 19:13

9
Единственият оказвал влияние / натиск / на Стефан Янев, е шефа му Румен Радев, ръководен от Кремъл, чрез Митрофанова.

2024.01.27 | 19:23

10
Слушате ли по БНТ превзетата антибългарска телевизия как ни подготвят за МНОГО БЕЖАНЦИ и деца и за настаняването им по училищата? Затова ,,Аз съм българче'' искат да изчезне.

2024.01.28 | 00:17

11
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини