Журналист: Доган намира евроатлантизма на Пеевски за леко предозиран

  • 08 януари 2024 18:02

  • 2844
  • 25
Журналист: Доган намира евроатлантизма на Пеевски за леко предозиран
© бТВ

Смешно е да се търси оставка на министъра за неизпратени покани. Това е протоколен гаф. Реакцията на Пеевски е по-интересният момент в случая. Това е първата му публична акция след прочутото писмо на Доган. Тя е насочена срещу министър Тагарев. Никой няма съмнение в евроатлантическата ориентация на Тагарев. Доган казва в писмото, че светът е многополюсен, трябва да се съобразяваме. Едно от най-важните тълкувания, според мен, бе пропуснато: на Доган му идва леко предозиран евроатлантизмът на Пеевски. Това коментира в интервю за „Лице в лице“ журналистът Асен Григоров.

"Самият факт, че първата му акция е точно срещу този министър – правя връзка с това писмо", добави той. 

По темата за наетите от "Продължаваме промяната" американски лобисти, които да популяризират "положителните страни" на България, Григоров коментира: "ПП са млада политическа сила. Имат нужда от това да разширят политическото си влияние в Европа и Америка – това са партньорите ни. В Америка има определен ред. За да направиш стабилни политически контакти, се минава през такива компании. Субсидията всъщност за това се дава на политическите партии: да разширяват влиянието си".

ПП нае лобисти от САЩ, за да популяризират "положителните страни" на България

Политическият анализатор Нидал Алгафари също не видя проблем в наетите от ПП лобисти. "Преди много години г-н Ахмед Доган се опита да вкара законопроект за лобизма в България. На всички ни е пределно ясно, че лобисти е имало, ще има и има. Трябваше да има закон и да е с правила. По тази логика трябва да се възмущаваме, ако се правят дарения с тези пари. Парите са дадени за партийна субсидия, за да се прави политика".

Александър Симов пък посочи, че има дупка в законодателството и в този смисъл от "Продължаваме промяната" не са направили нищо нередно. Според него, обаче, от партията е трябвало да кажат това, щом е "толкова хубаво", а не да разбира за договора от САЩ, където са задължени да го обявят.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2844 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Идете в А.Д.А

2024.01.09 | 01:21

25
NOVINI. BG Е САЙТ НА Д.С!
Идете в АДА

2024.01.09 | 01:20

24
NOVINI. BG Е САЙТ. НА ДС!
Фрадяволо

2024.01.09 | 01:18

23
Нищо не знаеш за Дилян Пеевски и майка му! Само факта, че баща му се отказа официално от него след 21годишнината му, трябва да ти говори от какво зм.ийско к.отило на Д.С произхожда по майчина линия-ПЪ.Л.НИ Б. О. К. Л. У. ЦИ
Екстрасенс

2024.01.09 | 01:09

22
ГРИГОРОВ, НЕ Е ПРЕДОЗИРАН ЕВРОАТЛАНТИЗМА НА ПЕЕВСКИ, А НАПРАВО МИНАВА ЧЕРВЕНИТЕ ЛИНИИ-ПОСТАВЕНИ ОТ ДОГАН, КОЙТО Е ПРОИЗВОДНА НА ДС-СЛ.УГА НА КГБ! ДОГАН Е ТОЛКОВА ЕВРОАТЛАНТИК, КОЛКОТО И БОРИСОВ НО НЕПРЕКЪСНАТО ИЗДИГАТ ЛОЗУНГИ, ЗА ДА НЕ ПОПАДНАТ ПОД МАГНИТСКИ И О.ТСТРЕЛА ОТ ПОСОЛСТВОТО! СТРАХ И АЛЧНОСТ ГИ КАРА ДА БЪДАТ РАЗКРАЧЕНИ МЕЖДУ КРЕМЪЛ И ВАШИНГТОН.

2024.01.09 | 00:17

21
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Xmiss.pw
съни

2024.01.08 | 23:56

20
от кога се влиае народа от турчина Доган и този който се бори само за да има повече пари и известност ама той и без това е толупа Пеевски ,ама водите класациите за най некадърните в политици с.

2024.01.08 | 23:52

19
Григоров ти си сфиня Воняща Смрадлива ТАПУНГЕР

2024.01.08 | 22:24

18
тренирам до сега в НАТФИС като част от българския потенциален нов отбор. Чух в новините от новият закон . Братовчед ми се занимае с главният възлов , нарчен Борисов-Компютър, по бък-оп на записки за време, метеоролгични данни. не искаме да Ви попитаме, но как така , оттук нататък , с новият ни статут като междинки по закон за отседналост ?

2024.01.08 | 22:20

17
ПЕЕВСКИ Е ПРЕСТЪПНИК ОТ СПИСЪКА МАГНИТСКИ. НЕ Е ЕВРОАТЛАНТИК

2024.01.08 | 22:01

16
Работещ съм назначен по социалната програма в централният гробищен парк софийски . Брат ми е в смето извозването на град София деятелен . Сестрата ми се занимае в социалното звъно с оглеждането на малки деца , предучилищната възрадст. Общото ни е , по новия отседналост-закон , ... ние сме дошли от съседката , иначе ... , и така нататък. как да разберем онова сега ?

Добави коментар

Водещи новини