Осман Октай: Доган може да посочи друг лидер, ако Пеевски не изпълни докрай нещата, които е поел пред него

  • 22 декември 2023 14:36

  • 5103
  • 1
Осман Октай: Доган може да посочи друг лидер, ако Пеевски не изпълни докрай нещата, които е поел пред него
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

"Политическите събития през 2023 г. бяха изключително сложни и напрегнати. Осветени бяха много зависимости и разногласия в нашето общество, както и много институционални напрежения".Това коментира пред БНР Осман Октай, политически анализатор, бивш заместник-председател на ДПС.

"Бойко Борисов беше принуден да подкрепи втория мандат и правителството на акад. Денков. Борисов направи всичко възможно да прикачи към това управление Делян Пеевски и ДПС", добави той.

Като интересен момент от изминалата година Осман Октай определи и "начина, по който беше "опраскан" бившия главен прокурор Иван Гешев".

Октай посочи, че не особено голям оптимист по отношение на гласуваните промени в Конституцията на страната. "Самият факт, че голяма част от прокурорската квота във ВСС ще бъде избрана от политиците, означава, че отново ще има политически контрол върху новия главен прокурор. Най-важно е как ще се реализират законодателно тези конституционни промени, ако останат в сила и не бъдат отменени някои решения от Конституционния съд". 

Основател на ДПС: След раздялата ни с Ахмед и смъртта на Илия Павлов на празния стол беше сложен Делян Пеевски

Той напомни, че предстои ротация, която е много сложна. "Ако Пеевски и ДПС се включат в едно следващо управление, това ще доведе до провал. За да няма провал и да продължава по сегашния начин - трудно, но забележимо за европейския път на България - трябва акад. Денков да продължи да бъде министър-председател. Помните ли атаките на лицето Пеевски срещу акад. Денков?".

Осман Октай заяви също, че се чуди къде е Мустафа Карадайъ:"Защо е в нелегалност? Чудя се дали Доган няма да посочи друг лидер на конгреса през февруари, ако Пеевски не изпълни докрай нещата, които е поел пред него. На първия ред в ДПС неизменно вече седи и Филиз Хюсменова".

С поведението си президентът Радев, каквито и политически цели да преследва, дискредитира България, посочи Октай.

В слаба позиция сме, обобщи анализаторът. "Нищо не ни обединява като национални символи. Всеки ден скандали, разграждащи институционално държавата. Създава се лош образ на България, от който се възползват външните сили".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5103 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 16:15

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини